avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Regim fiscal conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Regim fiscal conventii civile

Buna ziua,
In cazul unei conventii civile pentru prestarea de servicii profesionale ce obligatii fiscale revin partilor? Pe langa impozitul de 16% se platesc si contributii sociale, TVA, etc.?
Conventia va fi incheiata pentru un serviciu punctual, fara repetitivitate iar valoarea contractului depaseste 65.000 euro.
Mentionez faptul ca prestatorul de servicii din cadrul contractului este persoana fizica neautorizata care are venituri din salarii pentru care se platesc toate taxele si impozitele, iar platitorul de venit este companie nerezidenta (UK) fara birouri in Romania.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
Arthur_C, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se taxeaza colaborarea intre un srl si o persoana fizica neautorizata intre care se incheie un contract de colaborare acheinic acheinic Buna ziua, As dori sa inchei un contract de colaborare intre un SRL si o persoana fizica neautorizata si as dori sa stiu cum ar trebui taxat acest ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Conventie civila Vioreld Vioreld salutare. vreau sa inchei cu o persoana fizica o conventie civila. intrebarea mea este ce se plateste in acest caz (doar impozitul de 16%)? cine plateste ... (vezi toată discuția)