avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

buna ziua, tuturor; am implinit 55 de ani si vre-o 33 - 34 de ani (stagiu de cotizare) vechime in munca; asi putea iesi la pensie (anticipat bine-nteles) ? multumesc pt raspunsuri. / SarraDiCati
Cel mai recent răspuns: sarradicati , utilizator 18:13, 3 Iunie 2015
Luna si anul nasterii.
multumesc dnul Mircea C. si scuze pt intirzierea comunicari datelor cerute de dvs; nu am prea mult timp pt PC/Net; data nasteri : 21.04. 1960 Bucuresti - Domiciliu : Ilfov
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 56 de ani si 9 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 de a ani si 9 luni,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 31 de ani si 9 luni,fara stagiul asimilat.
Penalizarea maxima(60 de luni de anticipare) va fi de 45% pana la implinirea varstei standard de pensionare(61 de ani si 9 luni).
Raspunsul este valabil pentru femeie.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie mileaG mileaG Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca soacra mea in varsta de 57 ani (impliniti) se poate pensiona anticipat fara penalizare. Si daca totusi ar fi penalizata ... (vezi toată discuția)
Pensie mileaG mileaG Buna ziua. M-ar interesa sa stiu daca soacra mea in varsta de 56 ani (impliniti) se poate pension anticipat fara penalizare. Are 38 de ani de munca. Nu are ... (vezi toată discuția)
Pensie Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Mam nascut in anul 1960 si as vrea sa imi spuneti ce sanse am sa ies la pensie ! Am aproximativ 30 de ani de vechime in munca! (vezi toată discuția)