avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită BILET REFUZAT
Discuție deschisă în Executare silită

BILET REFUZAT

buna ziua,
lucrez la o societate comerciala care a primit un bilet la ordin, cu titlu de garantie in baza unui contract pentru livrare de marfa. acest bilet a fost emis la data de 04.02.2008 cu scadenta la 01.06.2009 . Pentru ca nu am incasat sumele restante, in data de 18.05.2009 am introdus la plata biletul, care a fost refuzat total. am urmatoarele nelamuriri:
1. se investeste acest bilet cu formula executorie sau se merge direct la executor?
2. daca trebuie facuta investirea ma poate ajuta cineva cu un model?
3. daca in urma executarii silite nu se gasesc bunuri de executat, care este urmatorul pas?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Isabela Elena Adam , Consilier juridic 16:34, 3 Iulie 2009
1-da se investesc.
2-dati cautare chiar aici pe avocat net .. am vazut cateva modele parca.
3-de unde nu e nici Dumnezeu nu ia .... :)
Glumesc desigur .... dar in fond despre asta e vorba ...
Incercati inainte de toate sa il executati cu biletul ...
Aveti grija la termen si la ce completati ... a fost completat pe el ...
Scadenta biletului la ordin este un element esential de valabilitate al acestuia. S-a mentionat ca fiind scadent la data de 01.06.2009, iar introducerea lui asupra contului emitentului s-a efectuat la 18.05.2009. Trebuie sa prezentati biletul la ordin fie la data scadentei (01.06.2009), fie in cele 2 zile lucratoare urmatoare. Banuiesc ca refuzul de plata s-a datorat introducerii biletului inainte de scadenta. Pentru detalii puteti verifica Legea nr. 58/1934 privind cambia si biletul la ordin.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
Gabriel Stelea, Avocat
Eu cred ca refuzul a fost pentru lipsa de disponibil. S-a precizat clar ca a fost refuz total. Nu exista refuz total pentru prezentare la plata inainte de scadenta.

Biletul nu este avalizat de asociati/administratori ? daca da, ii puteti executa silit pe acestia
refuzul bancii emitentului a fost dat pe data de 01.06.2009. biletul nu este avalizat.
Biletul la ordin refuzat la plata trebuie investit cu formula executorie.
Ulterior, executorul judecatoresc va trebui sa solicite si incuviintarea executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen gabitzaalex gabitzaalex Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca exista un termen limita in ceea ce priveste cererea de investire a unui bilet refuzat. am un bo refuzat din 31 iulie ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin danyyyyy danyyyyy buna ziua, am si eu o problema daca ma puteti ajuta, am livrat marfa la o firma si ca plata am incasat bilet la ordin, cand l-am dus in banca la decontare a ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin _catalin_ _catalin_ AM O INTREBARE : FAPTUL CA M AM PREZENTAT LA BANCA CU UN BO PESTE DATA SCADENTEI ( APROX 5 LUNI) AR PUTEA CONSTITUI UN MOTIV DE CONTESTATIE LA EXECUTARE DIN ... (vezi toată discuția)