avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua!

Incepand cu data de 01.04.2009 m-am angajat si am semnat un contract pe o durata de 2luni (de proba).
Dupa o luna, 05.05.2009, nu m-am mai prezentat la firma.Am anuntat ca nu mai vin prin SMS si mail.
In aceasta luna de lucru am luat salariul, dar nu am semnat absolut nimic (au fost bani negri).
Intre timp (azi este 01.07.2009) am primt 2 insiintari de a ma prezenta la sediul firmei pentru cercetatare.Nu m-am prezentat ci am trimis mail ca sa mi se comunice daca e nevoie sa trimt o cerere de demisie sau ceva de genul asta...
La ce as putea sa ma astept de la ei?Este cazul sa le trimit prin posta o demisie?Cum se poate rezolva o astfel de situatie?
Imi este greu sa ma prezint la ei deoarece este departe si sunt f ocupat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 2 Iulie 2009
Va puteti astepta la desfacerea disciplinara a c.i.m., in baza art.61 lit.a C.mun. ... ar trebui sa va prezentati la data convocarii si sa le explicati ca doriti sa va dati demisia fara preaviz sau sa cadeti de comun acord cu incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.
Multumesc frumos ptr raspuns!
Nu ma deranjeaza catusi de putin desfacerea disciplinara a contractului de munca.Moral vorbind, la interviu au zis ca ma angajeaza pe perioada nedeterminata, ca tot salariu va fi pe cartea de munca, dar nu asa au stat lucrurile.Ma rog...
Totusi, o solutie de a evita prezenta mea fizica la sediul lor exista?Este o idee sa trimit pe cineva cu imputernicire de la mine?Sau pur si simplu sa le triit prin posta o demisie in "alb"..?
ce ma sfatuiti?
Puteti sa trimiteti cererea de incetare a c.i.m. prin acordul partilor prin scrisoare cu confirmare de primire.
Referitor la trimiterea unei astfel de cereri de incetare dar prin demisie problema este mai putin complexa, intrucat imi permit sa anticipez ca nu doriti sa mai lucrati la aceasta societate in perioada de preaviz, iar angajatorul nu cred ca este disponibil sa renunte la perioada de preaviz.
Pai din ce inteleg eu d-v ati incheiat un contract de munca pe perioada determinata de 2 luni valabil din 01.04.2009 pana in 01.06.2009, deci legal incepand cu data de 01.06.2009 contractul d-v a incetat de drept daca nu exista un act aditional de prelungire .....asta nu inteleg pe ce baza va someaza angajatorul sa va prezentati la serviciu daca d-v nu mai aveti contract valabil incheiat cu ei ? Nu cumva ati semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata dar cu perioada de proba de 2 luni ?
:offtopic:
Daca ati fi citit mai bine mesajul initial s-ar fi observat ca user-ul a specificat ca din data de 05.05.2009 nu s-a mai prezentat la servici , ceea ce echivaleaza cu absenta nemotivata de la munca . In acest caz, salariatul fiind cercetat disciplinar pentru absente nemotivate.
Intr-adevar , este absurd avand in vedere tipul contractului (determinat) care potrivit art.56 lit.j C.mun. a expirat la data de 01.06.2009 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara a sta in preaviz -repercursiuni ionascad ionascad Am incheiat un contract de munca de lucru pe un vas de croaziera. Superiorul de la locul de munca actual nu vrea sub nici o forma sa aprobe desfacerea ... (vezi toată discuția)
Demisia ralukdas ralukdas Am fost angajat de către o firmă pe o perioadă determinată.Înainte cu o lună de a-mi expira contractul mi-am dat demisia şi am refuzat să stau în ... (vezi toată discuția)
Prevederi contractuale vs lege Saga08 Saga08 Buna ziua, Ajutati-ma va rog cu un raspuns. In cazul demisiei in perioada de proba, conform legii nu se sta in preaviz, dar daca totusi s-a semnat un ... (vezi toată discuția)