avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prezentarea in instanta jurist cu dosar penal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prezentarea in instanta jurist cu dosar penal

Sa spunem ca avem un proces in contencios adminstrativ pentru anularea unui act administrativ emis abuziv de catre o institutie publica.
Intrebarea mea este: daca aparatorul acelei institutii publice, cum ar fi juristul sau consilierul juridic, este sub urmarire penala (cu dosar inregistrat la tribunal) si in sarcina caruia s-a reținut savarsirea infractiunii de abuz în serviciu, poate sau nu reprezenta respectiva institutie in instanta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:25, 28 Mai 2015
Conform prevederilor art. 23 din Constitutie (11) Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată.
Deci ..........
Dar daca este functionar public, nu trebuie sa i se suspende raporturile de munca?
În primul rând , a fost trimis în judecată?
În al2-lea rând faptele penale de care este acuzat respectivul creează o incompatibilitate cu funcția deținută?
În al 3-lea rând, observ că întâi tăiem capul și pe urmă judecăm/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public - suspendat mjion mjion Sunt functionar public si am fost suspendat din functie conf.art 94 alin.1 litera m, din legea 188/1999. Am fost trimis in judecata pentru presupuse fapte de ... (vezi toată discuția)
Abuz in serrviciu contra intereselor persoanelor inginelu inginelu doi consilieri au dat in judecata consilieri locali pt abuz in serviciu contra intereselor personale , pt ca nu au fost validati, inca adica vin la sedinta, ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu lilicrin lilicrin La deschiderea unui proces pentru abuz de putere in functie, nerespectarea hotararilor judecatoresti, pot solicita demisia din functie a acelei persoane sau ... (vezi toată discuția)