avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cardul de sanatate, stabilire PIN
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cardul de sanatate, stabilire PIN

Buna ziua! va rog sa binevoiti a-mi spune , daca in cazul cardului de sanatate,in momentul cind acesta este activat de catre doctorul de familie,PIN-ul care trebuieste introdus il pune doctorul (sau asistentul)sau trebuieste sa fie pus in secret de catre pacient. asa cum este cel dela cardurile bancare.Pun acesta intrebare,deoarece mie cindmi s-a activat cardul de sanatate,asistenta mi-a pus dela ea putere drept pin ,anul meu de nastere,si azis ca asta-i practica ,pentru ca sa nu-l uitam.Nu asi vrea sa particip la cine stie ce incorectitudine.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vulturu39 , utilizator 20:16, 31 Mai 2015
1. - Codul PIN este din patru cifre si este secret.
- Cand mergeti la medic, la spital sau la farmacie trebuie sa-l introduceti dvs. si nu medicul, asistenta sau farmacista.

2. Medicii de familie au stabilit ei, cu de la ei putere (fara baza legala), sa introduca drept cod PIN anul de nastere (ceea ce nu este corect) pentru ca unii pacienti sa nu uite acest cod.
Nu toti medicii de familie fac asa ceva .
N-or fi facand toti dar majoritatea asa fac, spun ca este o recomandare a asociatiei medicilor de familie pentru ca pacientii sa nu uite codul si sa se piarda timp cu introducerea codului de catre pacient.
Din pacate cardul are numai un singur scop, sa nu mai permita decontarile fictive. Toate decontarile sunt confirmate prin card de beneficiar, asa ca secretul pinului nu are asa mare importanta. Faptul ca nu a fost bine gandit deja apar probleme datorita restrictiilor impuse de sistem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul de sanatate - confidentialitatea codului pin doina-doina doina-doina Buna ziua tuturor, Locuiesc de ani buni ( 35 ) in Canada. Aici, cetatenii beneficiaza de un card de sanatate de mai bine de 15 ani si stiu ca de curand a fost ... (vezi toată discuția)
Alp-asistenti farmacie mnd mnd Buna ziua, Daca o persoana eu sunt incadrata Asistent de Farmacie, dar printr-o decizie interna el fac cu totul altceva, de exemplu operator introducere ... (vezi toată discuția)
eliminarea codurilor pin de pe cardurile de sĂnĂtate im82 im82 Sunteți de acord cu ELIMINAREA CODURILOR PIN DE PE CARDURILE DE SĂNĂTATE? vezi ... (vezi toată discuția)