avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda de la politia comunitara din 2009
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda de la politia comunitara din 2009

am primit prin posta o scrisoare recomanadata in care era o somatie de la DFMT,prin care sant somat sa platesc o amenda din 5.11.2009 data la care a fost intocmit procesul verbal,de parcare pe spatiul verde in fata blocului unde locuiesc ,problema fiind lipsa locurilor de parcare dimineata si seara,imi puteti spune daca se poate prescrie amenda deoarece in curs de de 6 ani nu am mai primit nici un fel de instiintare nici de la primarie nici de la politie ,evidentiez ca am platit toate impozitele la zi
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:29, 3 Iunie 2015
din codul de procedura fiscala
Art. 91 Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
Art. 92 Întreruperea şi suspendarea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale
(1) Termenele de prescripție prevăzute la art. 91 se întrerup:
a) în cazurile și în condițiile stabilite de lege pentru întreruperea termenului de prescripție a dreptului la acțiune;
b) la data depunerii de către contribuabil a declarației fiscale după expirarea termenului legal de depunere a acesteia;
c) la data la care contribuabilul corectează declarația fiscală sau efectuează un alt act voluntar de recunoaștere a impozitului datorat.
(2) Termenele de prescripție prevăzute la art. 91 se suspendă:
a) în cazurile și în condițiile stabilite de lege pentru suspendarea termenului de prescripție a dreptului la acțiune;
b) pe perioada cuprinsă între data începerii inspecției fiscale și data emiterii deciziei de impunere ca urmare a efectuării inspecției fiscale;
c) pe timpul cât contribuabilul se sustrage de la efectuarea inspecției fiscale;
d) pe perioada cuprinsă între data declarării unui contribuabil inactiv și data reactivării acestuia.
(3) Dispozițiile dreptului comun privitoare la prescripția extinctivă sunt aplicabile în mod corespunzător.
Norme metodologice
Art. 93 Efectul împlinirii termenului de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale
Dacă organul fiscal constată împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiei fiscale, va proceda la încetarea procedurii de emitere a titlului de creanţă fiscală.


asta e in legatura cu prescriptia , insa inteleg ca dvs nici nu ati stiut de ea, nu vi s-a comunicat pana acum Cand ati vazut prima data pv-ul si ce scrie pe el in legatura cu comunicarea ?
Cand s-a constatat fapta, cand s-a intocmit pv-ul si cand vi s-a comunicat ? Functie de datele astea , puteti solicita anulare pv-ului in instanta
Somatia privind executarea se contesta la organul de executare, adica la institutia care v-a comunicat somatia in cazul dvs.
pv.din data 05.11.2009 primit
Precizati concret daca si cand ati primit PV ?
Problema cu amenzile contraventionale este delicata,deoarece daca acestea nu sunt achitate in termenul stabilit,autoritatea emitenta declina competenta recuperarii acestora in favoarea autoritatii fiscale responsabile domiciliului debitorului
Daca autoritatea fiscala nu reuseste recuperarea c/v amenda,are dreptul sa olicite instantei de judecata transformarea in munca in folosul comunitatii
Termenul de prescriptie este de 5 ani fiind o creanta fiscala,termenul de prescriptie a executarii silite curge de la data de 1 ianuarie 2010 in cazul dvs, conform art.131 codul proc.fiscala.Art.131(1)din codul de proc.fiscala se refera la prescriptia dreptului de a cere executarea silita a creantelor fiscale,pe cand art.91 cod proc.fiscala se refera la prescriptia dreptului de a stabili obligatii fiscale..Notiunile sunt diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea impozitului datorat primariei soranya soranya In citi ani se presctiu sumele neachitate, datorate, ca impozit pe cladiri si teren?Care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Probleme cu casa nationala de asigurari de sanatate meteorarlg meteorarlg Bun gasit. In data de 19 decembrie, sora mea a fost notificata ca are de plata suma de 733 ron, reprezentand contributie restanta si majorara [b]pe anul ... (vezi toată discuția)
Datorii restante botezatu1980 botezatu1980 am o intrebare daca ma puteti ajuta.am niste datori pe care nu le-am mai platit delok....intrebarea este....e adevarat ca dupa cinci ani te sterge din baza lor ... (vezi toată discuția)