Sunt în concrdiu în Belek la un hotel de 5 stele.Zilele trecute copilul meu de 5 ani a suferit o dubla fractura la mana stânga sărind de pe o construcție din locul de joaca.Prin construcție vreau sa înțelegeți acele chestii dedicate strict copiilor (4-12 ani în cazul de fata) pe care se cațără, urca pe scări etc.
Acum copilul este bine, am avut asigurare medicala, și are mana în ghips.
Întrebarea mea ar fi care este legislația în domeniu în Turcia?Care este răspunderea hotelului dacă exista?
Menționez ca eram la 2 metrii de copil atunci când sa întâmplat dar fiind un loc dedicat nu am crezut ca se poate întâmpla așa ceva.Mulțumesc.
Raspunderea hotelului este angrenata atunci cind locul de joaca este in administrarea lui iar dispozitivele de joaca sunt deteriorate incat sa poate produce ranirea copiilor.
Trebuie sa exista pictograme cu privire la riscuri si la necesitatea supravegherii copiilor de catre adulti. Chiar daca hotelul are un angajat care sa supravegheze locul de joaca acesta nu poate fi facut raspunzator daca copiii se impiedica sau sar de pe dispozitive.
Puteti lua legatura cu un avocat local si sa vedeti ce prevede legislatia turca inastfel de situatii.
Hotelul este raspunzator atat pentru calitatea (in asigurarea securitatii in exploatare) proiectului cat si pentru calitatea executiei obiectelor din locul de joaca.
Trebuie sa aiba documente de omologare a jocurilor si autorizatii de functionare a ansamblului.
Dar răspunderea d-voastră ca părinte, care este? Copilul trebuie supravegheat- nu locul de joacă este de vină ci d-voastră care nu i-ați explicat copilului ce are voie și ce nu.
Copil pierdut in mall
cassy
azi verisoara mea, mergand la mall pt cumparaturi, a lasat-o pe fetita ei de 3 ani la joaca in spatiul special amenjat in acest scop. dupa circa 40 min de ... (vezi toată discuția)