Sint proaspat beneficiar al unei pensii de invaliditate gradul 3,nu am primit decizia, am o intrebare si rog un raspuns: la stabilirea vechimii la pensia pentru limita de varsta se iau in calcul si anii petrecuti ca pesionar de invaliditate grad 3? cum se calculeaza doar 6 luni vechime pentru un an calendaristic in conditiile in care am drept de lucru 4 ore si eu nu lucrez? Care ar fi cuantumul pensiei daca am 23 ani vechime in munca si virsta 55 si 6 luni? Daca voi lucra 4 ore si voi avea si un salar valoarea pensiei de invaliditate se modifica? Scuze nu stapanesc deloc nici domeniul nici termenii! Multumesc anticcipat!
Perioada cat beneficiati de pensie de invaliditate este asimilata stagiului de cotizare iar daca mai lucrati 4 ore pe zi se mareste punctajul mediu anual de pensie.
Pensie de invaliditate
danaa1
1) Legea prevede ca au dreptul la pensie de invaliditate persoanele incadrate in: grav, accentuat si mediu. La grav este de 75%, accentuat-55%, mediu-35%.
Ce ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate
MARLENUTA
va rog sa-mi spuneti daca, la calculul stagiului de cotizare, [b]in cazul pensiei de invaliditate,[/b] se ia in considerare diploma de studii universitare la ... (vezi toată discuția)