avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Actul de stare civilă care face dovada faptului că ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Actul de stare civilă care face dovada faptului că nu eşti căsătorit

Bună ziua!

O cunoştinţă trebuie să facă dovada, în instanţă, că este necăsătorită. Există un document care să ateste această stare civilă? Dacă există, cum se numeşte, cui trebuie să se adreseze ca să îl obţină şi cât costă eliberarea lui?

Fac precizarea că persoana locuieşte într-o comună din judeţul Vâlcea.

Vă mulţumesc şi vă doresc o duminică plăcută.
Cred ca este vorba despre certificatul de celibat.

Acte necesare
- Act de identitate - original si copie
- Certificatul de nastere al titularului actului -original si copie
- Timbru fiscal
- Cerere tip adeverinta celibat

Actele se depun la Serviciul de Stare Civila unde a fost inregistrata nasterea.
Adeverinta anexa 9, se elibereaza de primaria locului de inregistrare a nasterii fie personal ori prin imputernicit cu procura speciala. Ea poate fi solicitata si de la primaria locului de domiciliu care face corespondenta cu cea de la locul nasterii. Persoana are nevoie de actul de identitate, cerere si un timbru fiscal de 2 lei. Sunt de parere ca in instanta ar fi buna si o declaratie data la notar.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
Justitiarul711, utilizator
Adaug si eu ceva :)
Asa arata cererea pentru eliberarea dovezii de stare civila:
[ link extern ]
Vă mulţumesc frumos pentru răspunsuri! Să aveţi zile frumoase!

:bow:
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Eu vreu sa scot hârtie precum nu sint căsătorit pentru Olanda
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta de celibat quantico quantico Buna ziua, Puteti sa imi spuneti va rog de unde se elibereaza certificatul (adeverinta) de celibat in vederea casatorie in strainatate pt ca sunt confuz. Sa ... (vezi toată discuția)
valabilitate certificat de nastere vechi venon venon Buna ziua. As dori sa stiu daca certificatul de nastere tip vechi este valabil pentru obtinerea unui certificat de celibat de catre o persoana imputernicita ... (vezi toată discuția)
Certificat de celibat catycucerescu catycucerescu Buna ziua. Fiti amabili, unde as putea obtine un certificat de celibat in care sa se indice: \"Eliberam prezenta pentru a-i folosi la incheierea casatoriei in ... (vezi toată discuția)