avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie incaltaminte
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie incaltaminte

Salut,
Buna Ziua,
In data de 21.05, am cumparat o pereche de pantofi de la un distribuitor din magazinul TITAN ,iar dupa prima purtare pielea s-a incretit si a facut cute oribile
Vanzatoarea spusese ca ar avea garantie 30 de zile iar in urma unei discutii aceasta a sustinut ca trebuie sa discute cu producatorul ,neexistand nici o lege cum ca ar trebui sa ii schimbe sau sa imi returneze banii.Chiar nu exista nici o lege cum ca ar fi obligata sa returneze bani ?
Cel mai recent răspuns: ratatouile , utilizator 11:06, 24 Iunie 2015
Incaltamintea nu are termen precizat de garantie in nicio lege, stie vanzatoarea ceva, asta insa nu inseamna ca nu sunt obligati sa asigure o minima garantie. De-aia v-au si dat 30 de zile, mai putin nu este posibil.
Nu e problema dvs. ce relatie au ei cu producatorul, spuneti-i asta si anuntati-o ca ii reclamati la ANPC.

Trebuie sa stiti ca obligatiile lor sunt sa vi-i schimbe cu un produs identic sau daca nu au, sa va ofere altceva. Doar daca nu doriti altceva le puteti cere banii.
Multumesc mult
Buna ziua,
Revin cu o intrebare ,dupa ce am depus pantofii in garantie in data de 2 IUNIE,acestia au tot amanat sa realizeze schimbul sau returnarea sumei motivand ca cel ce se ocupa de garantie nu este in tara .Dupa cateva telefoane am hotarat sa le fac o vizita in data de 22 cand au spus ca pantofii nu au nici o problema considerand ca asa se comporta pielea iar acest lucru nu face obiectul garantiei. Trecand mai mult de 15 zile calendaristice as dori sa ii reclam la ANPC ,dar voiam sa stiu daca sunt indreptatit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp e obligat un vanzator sa dea garantie la incaltaminte cata_tm2 cata_tm2 Buna , m-ar interesa cat timp e obligat un vanzator sa ofere garantie pentru un produs , spre exemplu pentru o pereche de pantofi , cat timp ai garantie de la ... (vezi toată discuția)
Ghete - garantia la incaltaminte VALENTIN2411 VALENTIN2411 Salut , in data de 12.10.2015 am achizitionat o pereche de ghete de la timberland , pretul este unul destul de mare (600lei).Tin sa precizez ca nu ma dau afara ... (vezi toată discuția)
Sesizare opc? ramicielo ramicielo Buna seara! Cum se procedeaza in situatia in care ai cumparat o pereche de pantofi/ghete din piele de iarna imblanite, si la prima purtare iti intra apa in ... (vezi toată discuția)