avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu fostul proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu fostul proprietar

Buna ziua, vreau sa incep prin a va spune ca am stat cu chirie timp de 9 luni in Bucuresti fara contract la fisc, platindu-i acestuia 1 luna chirie + 1garantie. Proprietarul a fost ok pe tot parcursul sederii, insa cand am plecat a inceput scandalul. La plecarea mea nu a vrut sa estimam suma restituibila ramanand sa ne vedem peste 2 luni cu chitantele aferente ultimelor 2 luni si totodata nu a vrut sa verificam impreuna contorii de lumina si apa respectiv bunurile din locuinta. dupa ce i-am predat cheile a inceput sa ma agaseze cu telefoane de genul: "mi-ai luat cosul de gunoi" , "mi-ai spart geamul", "ai infundat chiuveta la bucatarie" , "mi-ai rupt sigiliul la apa rece", " mi-ai stricat cuptorul cu microunde" etc. Mentionez ca telefoanele sunt primite cam la interval de 3 zile, chiar si acum la 2 saptamani dupa ce am plecat de acolo. Ultimele telefoane sunt cu agresiuni verbale si amenintari.(am o inregistrare telefonica pentru ca m-am gandit tarziu sa fac lucrul asta). Ce masuri legale pot lua pentru a scapa de aceasta problema care, cred eu, ca ia amploare.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:19, 5 Iunie 2015
Daca pe parcursul timpului cat ati locuit in chirie,ati avut o relatie amiabila cu proprietarul,se impunea sa incheiati colaborarea in acelasi fel,respectiv sa predati spatiul cu destinatia de locuinta cu incheiere de proces verbal in care sa consemnati consumurile/indexul apometrelor,contor energie,gaz,etc,consemnarea starii bunurilor din locuinta,obligatiile ce va revin pentru achitarea integrala a utilitatilor-cunoscut fiind aspectul ca de regula se calculeaza si se afisaza intretinerea cu 2-3 luni in urma,respectiv la plecarea dvs mai ramane de achitat 2-3 cote intretinere
Incercati sa solutionati amiabil
Succes !
Am incercat sa fac acest lucru, i-am explicat faptul ca asa se cuvine, sa citim toti contorii (gaz, lumina, apa calda, apa rece), sa verifice bunurile din locuinta, dar mi-a raspuns ce nu il intereseaza eventuale diferente si ca a pierdut mult mai multe la viata lui si ca nu e insemnata o suma de 20-30 de lei pentru el. In momentul predarii cheilor aproape ca m-a dat afara din casa.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2015
elga50, moderator
Trebuie sa constientizati ca daca este persoana mai in varsta sau care are anumite afectiuni,comunicarea cu aceasta necesita efort sporit,intelegere si toleranta
Va deranjeaza telefoanele
Daca aveti convingerea ca dvs ati achitat obligatiile de utilitati si chiria convenita,pentru a indeparta neajunsurile cauzate de convorbirile telefonice,aveti varianta sa setati telefonul astfel incat apelurile de la un numar de telefon sa fie respinse
Nu cred ca are probleme, nici in varsta nu este (are in jur de 40 de ani).
Sunt convins ca din garantie platea toate utilitatile, ba chiar mai mult, trebuia sa imi restituie si o suma de bani. Eu conside ra toate aceste stricaciuni pe care nu le-am facut eu dar el conidera ca eu sunt vinovatul, sunt doar pentru a nu imi restitiu diferenta de bani. I-am spus ca nu mai vreau nimic de la el, doar liniste si pace, dar el acum, mai nou trece la injurii.
Il avertizati pe proprietar ca veti sediza ANAF pentru lipsa contractului de inchiriere si ii solicitati sa va restituie garantia sau ce a mai ramas de restituit.
Si daca nu se potoleste cu amenintarile ii faceti plingere la politie.
Evaziunea fiscala a facut-o proprietarul si nu chiriasul.

Alte discuții în legătură

Termeni contract inchiriere maria_miriam maria_miriam Buna ziua, tocmai am scapat de un chirias fara contract care m-a lasat cu intretinere si curent neplatite, si doresc sa inchiriez in continuare apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)
Model contract inchiriere persoana fizica magnifiq magnifiq Buna seara,ma puteti ajuta cu un model de contract de inchiriere(apartament)? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)