avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietarul refuza restituirea garantei platita de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias

Buna seara,
Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere nu a fost inca afisata, urmand sa ma contacteze in momentul in care se afiseaza. Desi am aflat suma restanta la intretinere inca de acum o luna, proprietarul refuza in continuare sa-mi restituie garantia. Conform contractului, aceasta trebuie returnata in termen de 5 zile de la data predarii locuintei, cu conditia sa fie achitate cheltuielile de intretinere. In aceasta situatie ce pot face sa-mi recuperez banii? N-as vrea sa mai platesc ultima luna de intretinere fara sa am certitudinea ca imi voi primi garantia inapoi, care este oricum o suma mult mai mare decat intretinerea. Mentionez de asemenea ca proprietarul a refuzat sa-mi dea chitante pentru chiriile platite. Simplul fapt ca nu a reziliat contractul mai bine de un an poate oare constitui o dovada ca am achitat tot ce trebuia? Ce sanse am sa castig o actiune in instanta in aceste conditii?
Mulumesc
Cel mai recent răspuns: just.rain , utilizator 23:51, 12 Iunie 2012
Solicitaţii să va restitiuie diferenţa dintre gartanţia acordată şi valoarea întreţinerii pe ultima lună.
Nu văd sensul ca să achitaţi întreţinerea şi să vă dea garanţia integral, din moment ce cunoaşteţi care este valoarea întreţinerii pe ultima lună.
Aţi făcut proces verbal de predare a apartamentului la sfârşitul perioadei în cere aţi locuit acolo?
In lipsa documentelor care sa ateste plata chiriei la termenul stabilit,este greu de probat plata Rezilierea contractului de locatiune nu are relevanta in raport de achitarea obligatiilor aferente imobil inchiriat
In conditiile in care nu detineti documente asumate de catre proprietar ,in baza carora sa puteti proba achitarea obligatiilor aferente perioadei de inchiriere,eventuala actionare in instanta ,va fi greu de sustinut si de probat
Nu am putut face proces verbal de predare a imobilului pentru ca proprietarul a refuzat sa se prezinte, motivand ca nu este in localitate. Ne-am intalnit cateva zile mai tarziu, cand i-am dat si chitantele corespunzatoare ultimelor utilitati achitate, cu exceptia intretinerii.
Chiar nu pot face nimic sa-mi recuperez banii? Este evident ca omul e de rea credinta si face un abuz si n-as vrea sa las lucrurile asa.
Cheile le-aţi predat în prezenţa unui martor?
Cheile urma sa i le predau in momentul in care ma contacta pentru plata chiriei si restituirea garantiei (sau a diferentei dintre cele 2)

Alte discuții în legătură

Refuzul proprietarului de a se prezenta la predarea imobilului inchiriat nyusziful nyusziful Buna seara. Ce solutie juridica exista in aceasta speta: Exista un Contract de inchiriere, care de drept expira la 31.08. Am notificat proprietarul cu privire ... (vezi toată discuția)
Recuperarea garantiei depuse de chirias la inchirierea unui apartament koronna koronna Buna ziua, Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Acum un an o persoana a incheiat un contract de inchiriere pe durata de 8 luni, pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie spatiu cristinasovar cristinasovar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In ianuarie 2015 am inchiriat un spatiu comercial in baza unui contract.In contract este specificat ... (vezi toată discuția)