avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul proprietarului de a se prezenta la predarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul proprietarului de a se prezenta la predarea imobilului inchiriat

Buna seara. Ce solutie juridica exista in aceasta speta:
Exista un Contract de inchiriere, care de drept expira la 31.08. Am notificat proprietarul cu privire la acest aspect precum si la faptul ca nu dorim reinnoirea locatiunii. Am invitat-o la predarea primirea imobilului, in data de 31.08. Aceasta refuza insa sa vina, si ne cere termen verbal, 13 septembrie, invocand ca doar atunci poate veni la predare-primire in tara dar ca pana atunci avem in continuare obligatiile de plata a chiriei.
I-am trimis adresa in care e invitata in 31 la predare-primire si daca nu poate personal, sa isi trimita un reprezentant. I-am zis ca reprezentantul sa aiba si garantia pe care am platit-o, pentru inmanare catre noi, garantie din care vom conveni daca sunt sume de platit.
Daca nu vine in data indicata nimeni, noi cum am putea proceda legal pentru predarea imobilului? Putem chema doi martori (vecinii) sa intocmim proces verbal in absenta si sa ii lasam cheile in posta? Si sa facem poze cat mai detaliate la starea imobilului la predare? Daca isi trimite un reprezentant si acela nu are banii de garantie, ce facem in aceasta situatie?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 09:15, 31 August 2015
Puteti solicita prezenta unui reprezentant legal al asociatiei de proprietari,incheiati proces verbal cu index consum utilitati energie electrica,apa,gaze,stare tehnica apartament
precizati in procesul verbal inexistenta proprietarului si obligatia acestuia de restituire c/v garantie
Atentie sporita asupra aspectului ca intretinerea se calculeaza aferent 1-2 luni anterioare,
astfel ca dvs va revine obligatia sa achitati c/v intretinere luna in care ati locuit in fapt nu numai acea prevazuta in lista de intretinere cand parasiti imobilul
Puteti preda cheile imobilului la vecini,reprezentant asociatie de proprietari
Nu este de preferat sa lasati cheile in cutia postala,pentru a preintampina situatia neplacuta ca proprietarul sa invoce ca nu a gasit cheile,dar a constatat eventuale lipsuri din apartament
Multumesc frumos. Dar in situatia in care locuim la casa? Ce vom face? Cui si cum lasam cheile?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparațiile în cazul contractului de închiriere și preavizul andradah andradah Am și eu cateva intrebari punctuale referitoare la contractual de inchiriere. Situatia sta in felul urmator : exista un contract de inchiriere incheiat pe un ... (vezi toată discuția)
Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)
Predare apartament inchiriat ranya ranya Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am inchiriat un apartament in urma cu aproape un an, acum vreau sa ma mut. L-am anuntat telefonic pe ... (vezi toată discuția)