avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate la persoana fara venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate la persoana fara venit

Buna ziua

Pot beneficia de asigurare de sanatate daca nu am venit?
Din 2011 - 2013 am fost in conediu de crestere copil, iar apoi timp de 6 luni, am intrat in somaj.
Din 2013 nu mai am niciun venit...
Daca pot beneficia de asigurarea de sanatate, va rog sa mi spuneti:
- inde trebuie sa ma adresez si cu ce acte
- pot sa platesc personal ? cat este pe luna?
- trebuie sa platesc si din urma sau incepand de acum?

Daca sotul meu are contractul de munca pe 2 ore/zi, el beneficiaza de asigurarea de sanatate?
Daca da, cu un astfel de program de 2 ore, pot fi coasigura?

Multumesc anticipat
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Siluana , utilizator 14:57, 5 Iunie 2015
1. Sotul dvs. este asigurat la sanatate indiferent ca are program de lucru normal sau partial.

2. Dvs. puteti fi coasigurata luni, fara sa mai platiti contributia la sanatate.
Va multumesc mult pt raspuns.
Si in acest caz, ca si coasigurat, cum trebuie sa procedez?
Trebuie sa fac o cerere si s-o depuna sotul la societatea unde lucreaza?
Ce acte sunt necesare?
Va multumesc
Sotul depune la angajatorul lui urmatoarele documente:

-cerere depusa de angajat prin care solicita sa fiti coasigurata lui la sanatate;
-declaratia data pe propria raspundere precum ca are sotia in intretinere;
-certificatul de casatorie;
-carte de identitate sotie;
-adeverinta eliberata de Administratia Financiara din care sa rezulte faptul ca sotia nu realizeaza venit.

Va multumesc mult
Numai bine si o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat colega3 colega3 in prezent nu lucrez, nu am nici un fel de venit. pot copii mei, care lucreaza cu contract de munca ca sa ma treaca ca si coasigurat la sanatate? (vezi toată discuția)
Asigurarea medicala sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de tutore si mama pot beneficia de asigurarea medicala a baiatului meu (19 ani) care are handicap grav ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala kiyosaki kiyosaki Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)