avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Activitate social culturala in bloc de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Activitate social culturala in bloc de locuinte

In blocul in care locuiesc exista de ceva timp un ONG care isi desfasoara activitatea la ultimul etaj al blocului.

Printre activitatile pe care vor sa le desfasoare este si partea de activitati social culturale. Se poate vizita locul cu inscriere pe Facebook, au loc diverse evenimente publice (la ultimul eveniment care s-a anulat erau inscrise sute de persoane) si private (receptii cu diversi demnitari si conferinte de presa).

Din punctul meu de vedere, ca si proprietar / locatar al blocului, astfel de activitati nu isi au locul intr-un bloc de locuinte.

Se poate face ceva pentru a opri astfel de activitati?
De ce acte au nevoie pentru a desfasura aceste activitati?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:29, 5 Iunie 2015
Sesizati oficial presedintele de asociatie care detine competenta sa se implice in solutionarea de astfel de situatii
Isi desfasoara activitatea intr-un apartament inchiriat sau intr-un spatiu care face parte din partile comune ale blocului?

Daca isi desfasoara activitatea intr-un apartament inchiriat atunci presedintele trebuie sa ia legatura cu proprietarul si sa clarifice aspectele ce tin de activitatea ONG-ului si activitatile pe care acesta le desfasoara.
Apartamentul este dat in folosinta printr-un contract de comodat de catre dezvoltatorul imobiliar, al carei reprezentant este presedintele asociatiei. Fiind vorba de o asociatie in care sunt mai multe blocuri (complex rezidential), nu exista interes pentru a se rezolva problema unui grup de locatari, mai ales ca existenta ONG-ului da bine in presa.

In momentul in care m-am mutat in complex mi s-a spus (verbal) ca nu exista firme cu punct de lucru in complex si nici nu se dau aprobari pentru asa ceva. Nu exista un regulament de ordine interioara.

As vrea sa stiu daca se poate face ceva din punct de vedere legal si de ce acte au nevoie cei din ONG pentru desfasurarea acestui gen de activitati. Eu nu am reusit sa gasesc decat partea legata de aprobarea CEX si a vecinilor direct afectati.
Avand in vedere ca ONG-ul prin activitatile pe care le desfasoara in imobilul de locuit in comun a schimbat destinatia spatiului de locuit,este necesar acordul asociatiei de proprietari
Totodata,persoanele juridice care isi desfasoara activitatea in imobilele de locuit in comun detin obligatia incheierii unei conventii cu asociatia de proprietari
Multumesc pentru raspuns.
As mai dori sa stiu daca pentru o activitate cu publicul, gen muzeu este nevoie de aprobari speciale.

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari de blocuri izolate cristi.c cristi.c Buna ziua, Vin cu o intrebare legata de infiintarea unei asociatii de proprietari: Suntem un cartier nou de blocuri (ansamblu rezidential), iar pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie initiala a spatiului comercial luciadamsa luciadamsa Schimbarea unei activitati economice cuprinse in sectiunea M a CAEN cu o alta cuprinsa in sectiunea S a CAEN, inseamna schimbarea destinatiei initiale a ... (vezi toată discuția)
Proprietatea comuna intr-un bloc de locuinte Annemari Annemari Sunt proprietara unui apartament aflat la etjul1 a unui bloc de locuinte care are la parter spatii comerciale. Doresc sa repar partea exterioara a balconului ... (vezi toată discuția)