avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,
Am de dat licenta si vreau sa-mi iau concediu fara plata (stipulat in contr. colectiv de munca al societatii).
Doresc sa stiu daca acest concediu fara plata poate sa-mi afecteze la luarea unui eventual concediu medical. Mentionez ca am de facut o procedura (FIV) si trebuie sa-mi iau concediu medical.
Ce dezavantaje exista in luarea acestui concediu fara plata? Multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:40, 2 Iulie 2009
Conform articolului 151 din Condul Muncii :
(1) Cererea de concediu fără plată pentru formare profesională trebuie să fie înaintată angajatorului cu cel puţin o lună înainte de efectuarea acestuia şi trebuie să precizeze data de începere a stagiului de formare profesională, domeniul şi durata acestuia, precum şi denumirea instituţiei de formare profesională.
(2) Efectuarea concediului fără plată pentru formare profesională se poate realiza şi fracţionat în cursul unui an calendaristic, pentru susţinerea examenelor de absolvire a unor forme de învăţământ sau pentru susţinerea examenelor de promovare în anul următor în cadrul instituţiilor de învăţământ superior, cu respectarea condiţiilor stabilite la alin. (1).

Nu va afecteaza la concediul medical decat daca il luati inainte, deoarece baza de calcul a concediului medical este formata din ultimele 6 luni lucrate.
Daca sunteti in concediu fara plata nu mai figurati ca fiind asigurat, si nici nu se plateste impozit si contributii la stat.
Daca insa nu ati luat inca CFS, luati-va mai intai CM si apoi CFS.
Faptul ca veti avea 30 de zile de concediu fara salar va va afecta doar la banii primiti pe concediu medical. Dvs va trebui sa prezentati medicului care va elibereaza certificatul de concediu medical o adeverinta ca sunteti salariata. Pe adeverinta nu se specifica numarul de zile de concediu fara plata al angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele libere pentru examene alejandra alejandra sunt angajata intr-o sectie de confectii textile si urmez in paralel si cursurile unei facultati.vreau sa stiu daca acestia sunt obligati prin lege sa acorde ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii/fara plata? Q&A Q&A Concediul de studii este platit? Multumesc. (vezi toată discuția)