avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj cu probleme

Buna seara.
Am si eu o intrebare la Dumneavoastra. De aproximativ 3-4 anii traiesc intr-un concubinaj , din care a rezultat o fetita de varsta 1 an si 7 luni. Acum aproximativ o luna , fosta concubina a luat fata si a plecat de acasa in timpul in care eu eram la servici si nici nu am fost anuntat. Dupa aproximativ doua zile , am reusit sa dau de ea si sa-mi explice ce sa intamplat. Bine inteles mi-a spus ca numai vrea sa continuie relatia . Intr-un final sa intors acasa la o saptamana . Dupa cateva zile , eu tot la munca aflandu-ma , cand am ajuns acasa nu am gasit din nou nici fata nici fosta concubina acasa. A avut telefonul inchis , si pana a 2 a zi eu nu am stiut nimic de ele. Intr-un final ma suna si imi spune sa vin sa le iau , si sa le mai dau o sansa " familiei" . M-am dus m-am intalnit cu ea si mi-a dat fata sa o duc acasa si spunandu-mi ca vine si ea in cateva ore ca are ceva de rezolvat. Trecusera 4 zile in care nu a dat nici un semn de viata , decat un mesaj a 2 a zi in care spunea " Ce face Fata" in rest nimica tot. Dupa 4 zile imi da mesaj si imi zice ca vine sa ia fata , eu bine inteles i-am incredintat-o cu gandul ca dupa cateva zile o pot lua si eu inapoi si daca ea asa vrea vom continua asa. Au trecut 6 zile in care nu stiu nimic , nici de fata , nici de ea , stau nedormit cu gandul numai la fata , o tot sun intr-una si ea nu`mi da nici un semn nimic. Mentionez ca, ea locuieste la parintit iei acum , iar acum 4 ani ea sa mutat la mine , deoarece parintii iei o jigneau si nu-i dadeau afectiune de parinti. Copilul are nationalitatea mea , si numele meu . Ce sa fac eu acum ? Sunt disperat , si nedormit de atatea zile , nici la munca numai ma pot concentra din cauza asta. Imi este foarte dor de fata. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 23:16, 6 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. Dar ca mama al copilului are dreptul sa-mi ia copilul si sa plece cand vrea ea/de cate ori vrea ea , cu zilele si eu sa nu stiu absolut nimic de copilul meu? . Eu sunt de cetatenie musulmana , iar ea a fost de acord ca fata sa fie de nationalitatea mea . Are dreptul sa o duca intr-o biserica crestina?.
Trebuie sa stiti ca legea acorda drepturi asupra copilului si tatalui din afara casatoriei. Daca mama copilului nu contesta paternitatea, adica va recunoaste pe dvs. ca fiind tata, lucrurile sunt ceva mai simple. Va adresati instantei cu cerere prin care solicitati sa se stabileasca exercitarea in comun a autoritatii parintesti, sa se stabileasca un program de vizite si alte legaturi cu minorul. Puteti solicita chiar ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs. daca mama nu-i poate asigura condtii optime.

DAR, daca mama copilului contesta paternitatea...e mai complicat. Spuneti-mi va rog, pe certificatul de nastere al copilului sunteti trecut dvs. ca tata?
Da. Eu sunt tatal si fata are numele meu de familie.
A mai trecut o zi in care nici un semn de viata , sunt atat de bulversat in cat nici nu stiu ce sa fac , unde sa ma duc , cum sa incep , daca gresesc , tot ce stie este ca„mi iubesc fata foarte mult si ca nu pot traii fara ea . Multumesc

Alte discuții în legătură

Custodie copil, tutore decedat mirellac mirellac Fratele meu in concubinaj cu o doamna 8 ani, relatie din care a rezultat o fetita -9 ani.Acum 2 ani ea pleaca de acasa (fara copil) ,fetita refuza sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Cine poate face cerere de ordonanta presedintiala? deos deos sunt in proces de custodie cu concubina. avem o minora de 4 ani. fiindca nu ne mai intelegem, ne-am despartit. concubina a deschis proces de custodie si vrea ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - mama pleaca cu minorul de la domiciliu; solutii gazsi gazsi buna dimineata.am o intrebare catre dumneavoastra.traiesc cu concubinajul de trei ani avem un baietel de 8 ani acuma vinerea trecuta ma parasit cu copilul nu ... (vezi toată discuția)