avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Ce inseamna sa fii apt limitat?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Ce inseamna sa fii apt limitat?

Buna ziua!
Intrebarea mea este legata de cazul unui cunoscut al meu care este jandarm. In urma spitalizarii si tratamentului de TBC (aceasta boala a mai avut-o si in 2004), a fost declarat "apt limitat pe timp de pace si razboi conform cap 2 din HG 56/2012". Am studiat oarecum acesta lege si nu am gasit o explicatie prea clara: "apt limitat pe timp de pace si razboi ". Ce inseamna acest lucru si ce presupune?
Mentionez ca lucreaza 8 ore pe zi.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 10:25, 5 Iunie 2015
Și nu are o decizie medicală prin care este chemat periodic la control? La 6 luni sau 1 an?

Apt limitat pe timp de pace și război=Are limitări/ restricții prevăzute expres în alte ordine.
Este etapa intemediară dintre APT și INAPT.

Puteți citi și Ordinul nr. 124/2012:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi trecut in rezerva fara acordul meu ? Ionuk5 Ionuk5 Sunt angajat al Jandarmeriei si am fost declarat APT LIMITAT IN TIMP DE PACE SI RAZBOI cu deficienta USOARA 30% conform HG nr 56/2012, totodata am fost scutit ... (vezi toată discuția)
Apt medical Danut1222 Danut1222 Sunt ofiter si in urma unui accident nu mai vad cu un ochi! Conform baremelor nu mai pot profesa ca militar, feci ma pot trece in rezerva? Mentionez ca cu ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii, analize necesare angajare sofer profesionist Cristiann90 Cristiann90 Buna ziua, urmeaza sa ma angajez ca sofer de tir. Problema mea este ca sufar de Hepatita B. Cand am mers sa fac fisa medicala pentru a ma inscrie la scoala de ... (vezi toată discuția)