avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare SRL As.unic si documente dupa infiintare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare SRL As.unic si documente dupa infiintare

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o societate comerciala cu raspundere limitat cu asociat unic, si as avea cateva intrebari sa va adresez:

1.Pentru activitatile de comercializare a bauturilor calde(cafea, ceai, ciocolata calda) produse la un espressor, cat si comercializarea bauturilor produse de aparat cu monede sau bancnote, in chioscuri sau in spatii comerciale mai mari, ce clasa CAEN sau grupa este necesara?
2.Pentru activitatile de comercializare cu amanuntul a tabletelor, smartphone-uri, programe informatice, sisteme de operare, si alte electrocasnice(masini de spalat, frigidere, etc) pot folosi clasele CAEN 4741, 4742, 4743, 4751 - 4759?
3.Pentru comercializarea bauturilor nealcoolice(sucuri acidulate, sucuri fara acid) cat si comercializarea cu amanunutul a inghetatei sau a altor produse alimentare se poate folosi toata grupa CAEN 472?
4.Pentru activitatile de tip copy-center, cat si trimiterea de fax intern/international pot folosi grupa CAEN 821, respectiv 6190 pentru fax?
5.Pentru comertul cu amanuntul al produselor de birotica si papetarie, inclusiv mobilier de birou, grupa CAEN 476 poate fi adaugata in statut?
6.Daca aceasta societate comerciala isi desfasoara activitatea in sediul social, si nu are alte puncte de lucru, mai este nevoie sa declar acel sediu ca punct de lucru?
7.Pot plati contributiile obligatorii datorate de catre angajator(CAS,CASS, creante salariale, etc) din disponibilul aflat in conturile curente?Si daca se poate, atunci cum le pot plati in acest mod?
8.Pentru activitatea de la prima intrebare, trebuie sa platesc accizele pentru cafea?Sau acestea sunt valabile doar in cazul in care as comercializa cafeaua cu amanunul(in cazul meu prelucrez cafeaua, nu o vand mai departe in aceeasi stare)?
9.In cazul activitatii de la prima intrebare, cafeaua achizitionata trebuie inregistrata in conturile de stocuri?Daca da, ce conturi mai exact si ce documente de evidenta trebuie intocmite?
10.Daca as reprezenta societatea prin contract de mandat, trebuie retinute contributiile prin stopaj la sursa, la fel ca in cazul unui angajat cu C.I.M.?
11.Remuneratia administratorului care are incheiat un contract de mandat poate fi platita folosind un stat de plata, la fel ca la un angajat, sau este nevoie de alt document?


In plus, va rog sa-mi precizati:
-etapele care sunt necesare pentru infiintarea societatii comerciale( si cu mici exemple, daca doriti) ;
-etapele de inchiriere a unui spatiu comercial si cine retine si vireaza impozitul aferent chiriei primite de catre locator;
-ce documente mai trebuie depuse dupa infiintarea societatii comerciale

Va multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
ContSters361573, utilizator

Alte discuții în legătură

Comert marfuri si xerox caen ionutz60 ionutz60 Buna ziua, Un asociat unic doreste sa infiinteze o SRL, si sa comercializeze urmatoarele produse: -marfuri alimentare cu amanuntul(ciocolata, cafea, etc.) ... (vezi toată discuția)
Cod caen ceainarie andreea-irina andreea-irina Buna ziua, Va rog mult sa-mi spuneti care sunt codurile CAEN necesare infiintarii unei ceainarii fara alcool si tutun (comercializez bauturi racoritoare ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru cofetarie mariusgabriel mariusgabriel buna ziua, am deschis o cofetarie unde se comercializeaza urmatoarele: prajituri, sucuri, ceai cald, cafea, bomboane si produse de patiserie. Am depus ... (vezi toată discuția)