avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor

buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca trebuie procura semnata de el cum,ca este de acord sa paraseasca italia si au spus ca,nu.chiar nu trebuie sa se duca la ambasada la roma pentru acea procura?poate iesi din italia,doar ea cu buletinul si fetita cu pasaportul?va multumesc
pai din moment ce sunt casatoriti de ce ar avea nevoie de acea procura ??
procura se elibereaza in cazul in care sotii sunt despartiti si minorul a fost incredintat unui parinte.
in acest caz, daca parintele caruia i-a fost incredintat copilul vrea sa-l scoata din tara , are nevoie de acordul celuilalt parinte.
Da fara alte formalitati.
Un argument in plus este ca se intoarce acasa, la domiciliul din romania, si este vorba de un stat din UE.
La venire in tara nu-i trebuie procura dar daca doreste sa se intoarca la sot,are nevoie de procura.Noi suntem romani!
lupalb13 a scris:

La venire in tara nu-i trebuie procura dar daca doreste sa se intoarca la sot,are nevoie de procura.Noi suntem romani!


Nu e necesara procura in nici unul din cazurile mentionate , neavand legatura ca exista vreo deplasare catre Romania , ratiunea lipsei acesteia este faptul ca exista o casatorie incheiata in mod valabil.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Imi pare rau sa va contrazic d-na Stoica Ioana,sora mea casatorita cu acte in regula a fost "Stan patitul".Legea este clara...nimeni nu iese din tara cu un minor decat daca ii este incredintat definitiv si irevocabil spre crestere si educare ori daca are acordul sotului prin procura sau procura notariala pentru persoanele care insotesc minorii!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
Serban Tanase, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
O intrebare.. anescumaria anescumaria Buna ziua, azi s-au facut 30 zile de la comunicarea hotararii de divort..am fost la arhiva civila si am solicitat sa se mentioneze pe hotarare ca este ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)