avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Raportare in 300 si 390 livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Raportare in 300 si 390 livrare intracomunitara

Buna ziua
Intocmesc factura pentru prestare servicii (lucrari de reparatii la fatada unui bloc in Franta (sunt platitoare de tva atat eu cat si benefiiciarul francez ) pentru suma de 22300 euro (fara a inscrie pe factura tva ).
Ce doresc sa stiu daca am interpretat corect:
prestarile de servicii efectuate pe teritoriul Frantei, constand in lucrari de constructii sunt neimpozabile pe teritoriul Romaniei.In aceste conditii voi factura fara TVA. Aceasta operatiune o raportez prin decontul de TVA cod 300 la randul 3 denumit "Livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru care locul livrarii/locul prestarii este in afara Romaniei (in UE sau in afara UE), precum si livrari intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) si c) din Codul fiscal ". Serviciile respective nu le declar in declaratia recapitulativa 390. De asemenea nu sunt obligata sa ma inregistrez la anaf prin decl 095. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Obligatii declarative d390 vies remustihenea remustihenea O societate comercila din Romania platitoare de tva, efectueaza o prestare de serviciu unei persoane fizice din Franta (cetatean francez) si colecteaza tva 20% ... (vezi toată discuția)
Completare decont 300 tva pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua! Am un PFA inregistrat in ROI si prestez servicii intracomunitare emitand facturi cu TVA 0.(netaxabil in Romania conf. art. 133 alin 2 Cod ... (vezi toată discuția)
Tva servicii turcia cristian_conea cristian_conea Sunt Intrepr.individ. cu obiect de activ. \"SERVICII\" inregistrat in scopuri de TVA si stiu ca locul prestarii serviciului se considera a fi la client. Pt.un ... (vezi toată discuția)