Buna ziua!
Am un PFA inregistrat in ROI si prestez servicii intracomunitare emitand facturi cu TVA 0.(netaxabil in Romania conf. art. 133 alin 2 Cod Fiscal).Am inteles ca trebuie sa completez lunar decontul 300 TVA si declaratia 390.E bine daca completez in decontul de TVA la rubrica valoare suma de pe factura doar la punctul 3( Livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care locul livrării/locul prestării este în afara României (în UE sau în afara UE), precum şi livrări intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin.(2) lit.b) şi c) din Codul fiscal,) sau trebuie trecuta aceeasi valoare si la punctul 3.1(Prestări de servicii intracomunitare care nu beneficiază de scutire în statul membru în care taxa este datorată)?
In declaratia 390 dupa cum vad se trec doar datele contribuabililor din spatiul intracomunitar ptr. care s-a emis factura ,nu si sumele.Am inteles bine?
Multumesc anticipat !!!
suma trebuie trecuta la rd. 3, 3.1
in 390 se trec toate informatiile - tara, codul tva, denumirea, tip operatiune, baza impozabila
nu se raporteaza in decl. 390 serviciile care ar fi scutite in romania.
Declaratia 300 se depune si ptr PFA neplatitor de TVA pentru prestari servicii intracomunitare? Factura are TVA = 0.
Sunt in situatia urmatoare: PFA neplatitor de TVA, sunt inscris in ROI (declaratia 095), m-am inscris in scopuri de TVA (declaratia 091).
Pfa declaratia 390 vies
psebi
Buna ziua,
Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)