avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar in cadrul Casei de Asigurari de Sanatate ilegal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar in cadrul Casei de Asigurari de Sanatate ilegal

In 2009 am plecat in Franta si m-am angajat, unde mi s-a facut automat asigurare de sanatate. Inainte de aceasta plecare eram asigurat in Romania si in evidenta medicului de familie Dr. O.M.
Cand mi-am terminat contractul de munca de 5 ani m-am intors in Romania (3 decembrie 2014) , unde sunt domiciliat de atunci si pana in prezent, si nu m-am mai interesat de asigurare intrucat starea mea de sanatate a fost una foarte buna, prin urmare, nu am avut nevoie de vizite la medicul de familie, medicamente, trimiteri, sau alte documentatii de acest tip.
Pe data de 1 mai 2015 am ajuns la Spitalul de Urgente Mangalia acuzand dureri acute cauzate de calculi renali. Stadiul avansat al bolii a determinat medicii care m-au examinat sa propuna un set de analize riguros, medicamentatie si eventuale interventii minore.
Astfel, mi-am reiinoit asigurarea pentru a putea urma tratamentul propus de medici, crezand ca voi fi repartizat la vechiul medic de familie, insa cand am solicitat o trimitere catre specialist, Dl Dr O.M. m-a informat ca figurez sub evidenta altui medic si ca nu ma poate transfera in baza lui de date, acest lucru putand fi facut doar la Casa Judeteana de Asigurari Constanta. Cand m-am prezentat la Casa de Asigurari mi s-a spus ca inca din anul 2011 am fost transferat in evidenta unui medic de familie din Bucuresti, transfer pe care nu l-am aprobat si nu mi l-am dorit niciodata in conditiile in care am domiciliul stabil in orasul Mangalia, judetul Constanta.
Cand am solicitat numele medicului de familie din Bucuresti la care sunt inscris, pt a putea rezolva situatia si a face rost de trimiterea de care aveam nevoie, mi-a fost refuzata aceasta informatie cu explicatia ca nu am nevoie sa aflu cine este si ca voi fi retransferat la Dl Dr O.M. Pana in prezent mi-a fost refuzata orice informatie legata de dosarul meu de asigurat, lucru ce a dus la intarzierea tratamentului si in final la agravarea bolii.
Aceste informatii le pot demonstra prin acte care atesta ca am lucrat si locuit in Franta , prin urmare nu as fi avut cum sa ma transfer de bunavoie la alt medic de familie si nici sa activez in baza lui de date. De asemenea, pot demonstra si starea de sanatate foarte buna prin analizele facute la clinici private (cerute de locul de munca pe care il voi avea in viitorul apropiat), stare de sanatate care s-a schimbat abia luna trecuta cand mi s-au detectat calculii renali. Intrebarea mea este: ce pot sa fac pentru a afla ce s-a intamplat in situatia de fata si cum pot sa stiu ca medicul de familie din Bucuresti nu m-a transferat in baza lui de date in scopuri ilegale sau pt interese personale?

Alte discuții în legătură

Suspiciune de dosar ilegal in cadrul casei de asigurari de sanatate nitasilviu nitasilviu In 2009 am plecat in Franta si m-am angajat, unde mi s-a facut automat asigurare de sanatate. Inainte de aceasta plecare eram asigurat in Romania si in ... (vezi toată discuția)
Spitalizare persoana neasigurata motanu_incaltat motanu_incaltat Buna ziua, Situatia in care ma aflu e urmatoarea : tatal meu a devenit alcoolic in urma cu mai multi ani in urma unor evenimente familiale nefericite, acum ... (vezi toată discuția)
Institutul national de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca bucuresti, taie pensii fara sa tina cont de starea de sanatate a oamenilor. dienutad dienutad Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii De Munca Bucuresti, taie pensii fara sa tina cont de starea de sanatate a ... (vezi toată discuția)