avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cand se anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cand se anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA?

Firma este inregistrata in scopuri de TVA din 09.01.2015 iar perioada fiscala este trimestrul calendaristic. Pana in prezent am inregistrat cheltuieli (am achitat facturi purtatoare de TVA) insa nu am facturat deloc. Pentru a ramane in continuare platitor de TVA, este nevoie ca pana la 30 iunie 2015 sa emit cel putin o factura purtatoare de TVA sau este suficienta deducerea de TVA aferenta facturilor achitate?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
alexran, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:30, 17 Iunie 2015
Se anuleaza la 6 luni pt deconturi depuse pe zero....
Nu am experienta in decontarile de TVA, de aceea intreb: un decont cu TVA colectata zero si TVA deductibila cateva sute de lei, de ex, este suficient incat sa raman platitor de TVA?
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitoare de tva, depundere d300 in zero anamaria88 anamaria88 Am o firma care nu a avut activitate o perioada de timp si cei de la anaf ne-au trecut din oficiu pentru depunere in zero a D300, de la platitor de tva la ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva auradobrin auradobrin Am primit o decizie prin care mi se anuleaza din oficiu codul de tva cf art 153 alin 9 lit e. In decontul trim 3 nu am avut activitate pentru ca era o firma ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva decont stelach stelach Buna ziua O firma la care a fost anulat din oficiu codul tva, din cauza depunerii deconturi de tva pe zero, pentru ca nu a avut activitate, pentru as ... (vezi toată discuția)