avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea pe cont interzice incasarile si platile cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea pe cont interzice incasarile si platile cu numerar?

Daca da, in baza carui articol din lege?

Doresc sa stiu daca este considerata eludare cererea catre clienti de a plati in numerar si deci daca este legala incasarea in numerar daca exista poprire pe conturile bancare (in limita plafoanelor legale).

Poprirea asiguratorie pe cont asupra sumelor curente si viitoare pana la acoperirea datoriei trebuie interpretata ca extinsa si asupra sumelor viitoare incasate in numerar? (Nu e poprire pe venituri.)

Dar in cazul unui titlu executoriu? care ar fi diferenta referitor tot la legalitatea incasarilor si platilor in numerar?

Multumesc frumos anticipat pentru un raspuns!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:09, 10 Iunie 2015
Puteti incasa in numerar, in limita plafonului stabilit de lege.

Debitorul este persoana fizica sau persoana juridica ?
Poprirea interzice plățile dacă pe cont nu este blocata suma pentru care s-a înființat poprirea, evident, altfel ce rost mai are poprirea?

Eludare, frauda în dauna creditorilor, cum doriți să îi spuneți, dar este practicată pe scară largă și nu este infracțiune.

Da, fiind blocat contul, sunt poprite orice sume viitoare ce alimentează contul, până la concurența debitului față de creditorul urmăritor.

Singura diferența ar fi că sumele poprite merg la executor în 5 zile, în cazul popririi pe CPC, sau de îndată în cazul popririi pe Codul de Procedură Fiscală.

Sunt interzise platile si incasarile in numerar???? prin casa de marcat sau chitanta???
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
IONICA VADUVA, utilizator
Doar plățile din contul bancar, pentru că doar acesta este indisponibilizat prin poprire.
Ilie1111 a scris:

Eludare, frauda în dauna creditorilor, cum doriți să îi spuneți, dar este practicată pe scară largă și nu este infracțiune.

Facsimil din Codul penal (zic doar din asta, ca sa nu mai caut si in legi speciale):

(1) Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(1) Fapta persoanei care, în frauda creditorilor:
a) falsifică, sustrage sau distruge evidenţele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
b) înfăţişează datorii inexistente sau prezintă în registrele debitorului, în alt act sau în situaţia financiară sume nedatorate;
c) înstrăinează, în caz de insolvenţă a debitorului, o parte din active se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

Asa este ... nu este infractiune :giggle:

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar Vata ion Vata ion Bună ziua. Am primit înștiințare ca a fost pusa poprire pe contul bancar. Ma puteți lămuri va rog de ce au fost retrase toate sumele din cont atâta timp ... (vezi toată discuția)
Executare silita- poprire cont împuternicit marika79 marika79 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere. Un creditor a solicitat ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)