Buna seara,
Am si eu o problema mareeeee......avem un sc pe care lucram de 4 luni, mai exact distributie de scule,unelte si instalatii.Avem un client cu care avem contract semnat si facturi acceptate la plata(semnate si stampilate).De 2 luni nu au mai vrut sa plateasca, punand-une pe drumuri in fiecare zi cu promisiunea ca ne vor opri bani, insa odata ajunsi acolo spuneau ca nu au!Am facut pe o parte din marfa retur, restul au vandut-o dar tot nu ne achita.Noi la randul nostru trebuie sa achitam furnizorului nostru la care avem garantie fila CEC, am ajuns in situatia disperata ca miercuri 08.07.09 sa nu mai putem achita noi biletul la ordin, nu mai avem de unde sa facem rost de bani pt a acoperii din nou.Va rog sa imi spuneti ce este cel mai bine sa fac si pasii pe care sa-i urmez(cui trebuie sa ma adresez si unde) de maine sa-mi pot recupera banii!Precizez ca firma noastra este cu sediul in Com.Poiana Campina(Prahova) iar firma din Com.Urleta(Prahova).Va multumesc anticipat!
Primul pas ar fi sa faceti o notificare, prin care sa ii comunicati toate pretentiile d-v , cu valoarea totala a debitelor plus penalitati, Aceasta notificare o trimiteti prin posta recomandata cu confirmare de primire, eventual puteti sa faceti chiar o notificare de conciliere directa dar aceasta presupune un termen de 30 zile........Dar din ce inteleg de la d-v doriti sa recuperati bani cat mai repede posibil deci puteti incerca sa trimiteti o notificare chiar prin executor judecatoresc ca sa aiba un caracter mai oficial ......Daca nu singura d-v solutie este o actiune pe somatia de plata pe ordonanta 5....dar o sa dureze un pic mai mult aprox. 3-4 luni
Puteti intr-o situatie disperata sa cesionati creanta asumandu-va riscul de a nu va recupera decat maxim jumatate din suma.
Sigur nu e o solutie decat in cazuri disperate pentru a nu intra in CIP .. spre exemplu ...
Avand in vedere ca aveti un contract si facturi acceptate la plata formulati o cerere de somatia de plata.
Este o procedura rapida iar taxa de timbru este de doar 39 lei indiferent de suma care o aveti de recuperat.
Angajezi un avocat si ii dai drumul la proces. Cum s-a mai spus se promoveaza somatie de plata, care nu este afectata de vacanta judecatoreasca. E posibil sa primesti 30 zile termen de judecata. Nu e necesara notificare in cazul promovarii somatiei de plata. Doar in situatia promovarii unei actiuni comerciale de fond, trebuie efectuata procedura concilierii directe. Pentru urgenta, imi pot oferi serviciile, pot primi actele pe mail: marzalaw@yahoo.com. Si somatia de plata va fi inregistrata in 24 ore, la instanta competenta.