dispozitivul hotărârii constituie partea cea mai importantă a hotărârii, deoarece cuprinde soluţia dată de instanţă în rezolvarea litigiului; este supus executării silite şi împotriva lui se exercită căile de atac. Trebuie să cuprindă precizarea elementelor necesare punerii lui în executare silită
Deci am primit somatie de la ANAF ca ma executa pt amenda judiciara aplicata la o sedinta de judecata.
Dar eu nu am putut face cerere de reexaminare a amenzii respective, deoarece nu a fost mentionata amenda in dispozitivul incheierii!!!! Ci am facut cerere de lamurire dispozitiv... insa au fixat termen abia la toamna... intre timp a expirat termenul de reexaminare si chiar de plata!!
Ce fac in situatia asta??
Fac contestatie la executare? Si in ce temei pot sa cer anularea??
Da, puteti face contestatie la executare in care sa cereti suspendarea executarii pana la lamurirea dispozitivului.
Daca incheierea nu contine suma cu care ati fost amendat a fost incalcat art. 425 Cod pr. civ.
Oricum, ANAF nu va suspenda executarea - niciodata nu o face - insa daca vi se va admite cererea de reexaminare va veti compensa cu ANAF.
Soicitati un certificat de grefa ,si cereti anularea titlului executoriu si a somatiei, pe baza motivelor mentionate mai sus.Daca solicitati suspendarea excutarii , trebuie sa depuneti o cautiune, care se playteste la CEC ( art. 711 si urm.). Spuneti clar in baza carui motiv solicitati anularea titlului exc.Daca nu vi se incuviinteaza suspendarea execturarii se face apel de la 5 zile de la pronuntare pentru cei prezenti, si de la comunicare pentru partile absente.
Mai puteti utiliza si procedura cu privire la cererile de valoare redusa.Art.1025 si urm.
Executare silita
BobyGogo
Buna ziua, am un credit pe firma garantat cu niste echipamente si cu BO avalizat de catre noi 2 asociati. In contract spune ca garantul renunta la dreptul de ... (vezi toată discuția)