avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotarare judecatoreasca - alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotarare judecatoreasca - alcool la volan

Buna ziua,numele meu este Dobroiu Alexandru si vreau sa va prezint situatia mea. In data de 29-06-2014 am condus sub influenta alcoolului,avand o imbibatie de 0.66 mg in aerul expirat,si 1.50 % alcool pur in sange.Mi s-a suspendat permisul de conducere,dosar penal,si in aceasta primavara m-am prezentat la tribunal,fiind pentru prima data intr-un proces,nu am mai avut probleme cu legea niciodata. Azi mi-a venit hotararea judecatoreasca,dupa cum citez:
"In baza art. 336 alineat 1 cod penal cu aplicarea art 396 alineat ultim cod procedura penala:stabileste o pedeapsa de 8 luni inchisoare pentru inculpatul Dobroiu Alexandru,pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurilepublice a unui autovehicul de catre o persoana avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala,fapta savarsita la data de 29.06.2014.
In baza art 84 alineat 2 cod penal amana aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani(art 84 alineat 1 cod penal) calculat de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari.
In baza art 84 alineat 2 cod penal,pe durata termenului de supraveghere,inculpatul va respecta masurile de supraveghere prevazute de art 85 alineat 1 literele "a","e" cod penal: sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Braila,la datele fixate de acesta,sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa,sa anunte in prealabil schimbarea locuintei etc....Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art 88 cod penal privind revocarea aplicarii pedepsei.
Intrebarea mea e urmatoarea: Pot sa merg cu aceasta hotarare la politia rutiera sa-mi ridic permisul de conducere,sau se anuleaza? Cum trebuie sa procedez? Va multumesc frumos!!
Da, mergeti sa va ridicati permisul.
La mine a iesit 1.09 in etilotest, iar in sange 1.90 si 1.70. Din cate vad se poate amana aplicarea pedepsei si la alcoolemii mari...
@ion_daniel:
Instanta apreciaza in raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare.
Domnule avocat Patrascu Razvan,am fost astazi la politie cu acea hotarare emisa de procuror in data de 05-06-2015,in care scrie ca se amana condamnarea si etc(deci nu mi se anuleaza permisul),si cei de la rutiera mi-au spus sa vin cu hotararea definitiva,adica sa astept cele 10 zile in care pot face apel,si sa revin cu cea definitiva. L-am intrebat pe domnul ofiter "voi primi permisul pe loc atunci ,sau va trebui sa mai astept?" si mi-a raspuns ca nu stie sigur,dar s-ar putea sa fie vorba si de o suspendare cand ma voi intoarce cu hotararea definitiva. Tin sa mentionez ca in tot timpul cat am avut permisul retinut nu am scot nici macar o dovada cu drept de circulatie...deci teoretic cele 3 luni de suspendare pentru alcool au trecut,nu?
ce s-a mai intamplat de atunci?

Alte discuții în legătură

Amanare aplicare pedeapsa alcool la volan. Bobo12 Bobo12 Buna ziua. In 13.05.2016 am fost prins conducand un vehicul sub influenta alcoolului cu 0.54 fiola si 1.20, respectiv 1.10 in sane pe raza judetului ... (vezi toată discuția)
Intrebare redopandire permis mariusike mariusike Nu scrie nicaieri ca a fost anulat permisul sau altceva cum il pot redobandi acum pe 12 dec mai exact pasii Solutie: Condamnare Pronuntata in data de ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost anulat permisul sau nu? data:09.06.2022 ora estimata: ... GeorgeGG93 GeorgeGG93 Mi-a fost anulat permisul sau nu? Data:09.06.2022 Ora estimata: 9:00 Complet: C8P - BN Solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutie pe scurt: În ... (vezi toată discuția)