As avea o serie de intrebari legate de depunerea demisiei intr-o firma de IT.
Am sa incep prin a descrie situatia in care ma aflu.
Planuiesc sa imi dau demisia in asa fel incat sa ma pot angaja la sfarsitul lunii august. In acest moment am un concediu de 13 zile aprobat si este in perioada sfarsitul lui iulie - inceputul lunii august.
Iata cateva intrebari:
1. Daca imi depun demisia inainte de a pleca in concediu, perioada de preaviz va include zilele de concediu sau va fi intrerupta pe perioada concediului?
2. Este legal sa imi anuleze concediul in aceasta situatie? Concediul este introdus intr-un tool. Ma gandesc la faptul ca ar fi posibil sa ma trezesc fara concediu din cauza demisiei.
3. Care ar fi cea mai buna solutie si in ce moment? Intreb asta pentru a nu fi omorat cu task-uri pe ultima suta de metrii sau cine mai stie ce ar putea aparea.
4. Este pentru prima data cand imi schimb locul de munca si as vrea sa stiu ce acte sunt necesare de la HR astfel incat sa nu ma trezesc peste ani si ani ca, fie imi lipseste un act pentru pensie, fie... altceva similar. Pe scurt, ce acte ar trebui sa am in mana in momentul in care imi dau demisia? Ce sa fac in cazul in care mi s-ar refuza inmanarea unui act sau obtinerea lui ar dura foarte mult?