avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Disparitie plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Disparitie plangere

Bună ziua.
Am depus la Parchet o plingere la care mi sa dat număr de inregistrare, iar acum după aproximativ 3 luni nu mai există. La acel număr figurează altceva.
Ce pot să fac? Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters331166 , utilizator 10:03, 14 Iunie 2015
Sesizati oficial prim procurorul parchetului care a inregistrat plangerea
Anexati copia plangerii/inregistrarea
plingerea a fost depusa la registratura de unde am primit nr de inregistrare iar acum cind am mers sa ma interesez nu mai este.
Mi s-a spus cind am fost in audienta la parchet ca la nr. acela este altceva si sa depun din nou o alta plingere, dar nu stiu daca mai sint in termen!
Este bine sa depun o alta plingere?
Cum sa procedez?
Este greu sa va raspunda cineva fara sa vada ce ati depus dvs efectiv la Parchet.
Procedural, in situaţia în care plângerea sau denunţul nu îndeplineşte condiţiile de formă prevăzute de lege ori descrierea faptei este incompletă ori neclară, aceasta se restituie pe cale administrativă petiţionarului, cu indicarea elementelor care lipsesc.
Atunci când sesizarea îndeplineşte condiţiile legale de admisibilitate, dar din cuprinsul acesteia rezultă vreunul dintre cazurile de împiedicare a exercitării acţiunii penale prevăzute de art. 16 alin. (1), organele de cercetare penală înaintează procurorului actele, împreună cu propunerea de clasare.
Aveti mai jos conditiile prevazute de lege pe care trebuie sa le indeplineasca actul de sesizare.
ART. 289 c.p.p.
Plângerea
(1) Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.
#M2
(2) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.
#B
(3) Plângerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie să fie special, iar procura rămâne ataşată plângerii.
(4) Dacă este făcută în scris, plângerea trebuie semnată de persoana vătămată sau de mandatar.
(5) Plângerea în formă electronică îndeplineşte condiţiile de formă numai dacă este certificată prin semnătură electronică, în conformitate cu prevederile legale.
(6) Plângerea formulată oral se consemnează într-un proces-verbal de către organul care o primeşte.
(7) Plângerea se poate face şi de către unul dintre soţi pentru celălalt soţ sau de către copilul major pentru părinţi. Persoana vătămată poate să declare că nu îşi însuşeşte plângerea.
(8) Pentru persoana lipsită de capacitatea de exerciţiu, plângerea se face de reprezentantul său legal. Persoana cu capacitate de exerciţiu restrânsă poate face plângere cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de legea civilă. În cazul în care făptuitorul este persoana care reprezintă legal sau încuviinţează actele persoanei vătămate, sesizarea organelor de urmărire penală se face din oficiu.
(9) Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.
(10) În cazul în care plângerea este întocmită de către o persoană care locuieşte pe teritoriul României, cetăţean român, străin sau persoană fără cetăţenie, şi prin aceasta se sesizează săvârşirea unei infracţiuni pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii Europene, organul judiciar este obligat să primească plângerea şi să o transmită organului competent din ţara pe teritoriul căreia a fost comisă infracţiunea. Regulile privind cooperarea judiciară în materie penală se aplică în mod corespunzător.
Multumesc ptr raspuns.
Dar vreau sa va mai intreb cu privire la aliniatul 3 si 5, daca am un avocat atunci trebuie sa-i fac procura speciala, nu este valabila imputernicirea avocatiala?
Ce este semnatura electronica?
Este suficienta imputernicirea avocatiala.

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? ... silviu39 silviu39 care este doferenta dintre o plangere normala si o plangere penala? si ce acte ai nevoie pt a depune o plangere penala? si daca se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere penala adriancarabus adriancarabus buna ziua cum sa fac o plangere penala unui vecin per fizica care a montat camere de supraveghere la coltul blocului si ma ameninta cu filmari sicamerele sunt ... (vezi toată discuția)
Plangere Crap Crap Daca am facut o plângere la politie prin telefon ma mai cheama la sectie (vezi toată discuția)