avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Spor CFP este incompatibil cu cel de conducere?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Spor CFP este incompatibil cu cel de conducere?

Lucreaz intr-un srl infiintat de Consiliu Local.

In cadrul societatii contabilul sef exercita CFP si pune viza aferenta. Pt aceasta activitate primeste un spor de CFP de 25%.

Alaturi de acesta beneficiaza si de un spor de conducere de 25 % (cred).

Cei de la curtea de conturi au facut ceva discutii cum ca cele doua sunt incompatibile.

Nu gasesc baza legala pentru o asemenea abordare. Din punctul meu de vedere nu pare a fi nimic in neregula . Activitatea de CFP se presteaza iar cea de conducere la fel.


Cum trebuie abordata problema?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:32, 12 Iunie 2015
Buna ziua,
Stiu ei ceva, dar nu exact:D
Nu sporurile sunt incompatibile.
Conf art 11 din OG 119/1999 "persoana care exercita controlul financiar preventiv propriu nu trebuie să fie implicată, prin sarcinile de serviciu, în efectuarea operaţiunii supuse controlului financiar preventiv propriu."
Anexa 1 lit. B pct . 4.2 din Ordin 923/2014 "persoanele care exercită controlul financiar preventiv sunt altele decât cele care aprobă şi efectuează operaţiunea supusă vizei."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutie publica; viza cfp stanila_andrei89 stanila_andrei89 Buna seara, O speta daca se poate  Intr-o institutie publica singura persoana care lucra in cadrul departamentul de achizitii, si-a dat demisia. Pana in ... (vezi toată discuția)
Control financiar preventiv maria-m maria-m am studii postliceale de contabilitate, pot pune viza de CFP, mai concret pot beneficia de sporul de control financiar preventiv? (vezi toată discuția)
Viza de control financiar preventiv oana dragoiescu oana dragoiescu contabila primariei a depus adresa scrisa ca nu mai vrea sa puna CFP de la 1 septembrie.ce se intampla in acest caz?cui sunt date atributiile CFP?care este ... (vezi toată discuția)