avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare contract gaze - ce pot face daca un vecin nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare contract gaze - ce pot face daca un vecin nu isi da acordul?

Buna seara,

Cazul meu este in felul urmator - as dori sa renunt la gaze, pentru ca nu le voi folosi, toti consumatorii vor fi electrici ( cuptor, plita, etc), centrala nu vreau sa imi pun, si prin urmare nu vreau sa platesc la gaze degeaba. Am vorbit cu o firma autorizata pentru debransare si mi-au spus ca imi trebuie acordul asociatiei, si al vecinei de dedesubt - eu sunt la ultimul etaj si doar cu dansa am teava comuna. Problema este ca dansa nici nu vrea sa auda, pt ca ar insemna din ce am inteles, anularea tevii de la mine si sa se puna filet si robinet la ea, si nu vrea sub nici o forma. Cele doua probleme la mine acum sunt - daca dansa nu vrea, eu pot totusi sa ma debransez si sa ma scoata de la consum cumva cei de la gaze, chiar daca ramane la mine teava ( desi ar arata odios, un metru de teava langa perete in bucatarie, in aer asa...)? Si daca nu se poate asta nici asa, fara acordul ei, chiar nu exista vreun fel in care eu sa nu platesc ceva ce nu consum?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 15:17, 12 Iunie 2015
Aici sunt doua probleme distincte: una este cea a consumului, care se poate rezolva cu anuntarea comitetului. Cealalta, asa cum ati spus, taiati teava la dumneavostra si o blindati. Nu mai aveti treaba cu vecina.
Aspectul ca dvs initial ati acceptat sa va mutati in imobil de locuit in comun ,va obliga sa respectati dispozitiile in vigoare,respectiv sa va achitati cotele lunare de intretinere
Referitor la renuntarea anumitor utilitati asigurate in sistem centralizat,din nou,va revine obligatia sa respectati dispozitiile in vigoare
eu pot totusi sa ma debransez si sa ma scoata de la consum cumva cei de la gaze, chiar daca ramane la mine teava

Dvs puteti sa va debransati de la sistemul centralizat,respectand normele in domeniu
Cotele de consum gaze nu va sunt calculate si impuse de cei de la gaze ci de catre administratorul de imobil,care repartizeaza c/v factura emisa de furnizorul de utilitati la numarul de apartamente bransate la sistemul centralizat
In situatia in care parcurgeti procedura legala de debransare gaze,reprezentantii acreditati ai furnizorului de gaze,urmeaza sa emita document de debransare,a carui copie urmeaza sa o depuneti la asociatia de proprietari astfel incat nu vi se vor mai calcula costuri consum gaze
Deci inteleg ca se poate totusi taia si de la mine, macar la nivelul planseului? Nu am apucat inca sa vorbesc cu firma care urma sa imi execute lucrarea, abia maine ii pot intreba ce si cum - dar daca vreau macar sa o scurtez de la mine, nu am nevoie de acordul vecinei de dedesubt totusi? Doar al asociatiei?
Am inteles, deci pasii ar fi sa vorbesc cu dna administrator sa ii explic ca eu nu voi mai avea consum, astfel incat asociatia sa imi dea acordul in vederea debransarii, firma acreditata imi executa lucrarea si apoi cu documentul merg din nou la administratie sa dovedesc ca nu mai au de ce sa ma puna la factura la comun, nu? Aici as mai avea doua mici nelamuriri, prima este, daca nu am nevoie de acordul vecinei fie si doar pt debransarea aceasta, chiar daca nu presupune lucrari la dansa in casa, si a doua ar fi tehnica, doar daca stiti - eu inseamna ca o sa raman cu un metru de teava iesind din pardoseala in bucatarie, sau cand se realizeaza debransarea se poate scurta? Se pune sigiliu si se inchide sau cum? (O sa intreb si maine firma oricum, dar eram curioasa)

Multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
ioana_TN, utilizator
ioana_TN a scris:

eu inseamna ca o sa raman cu un metru de teava iesind din pardoseala in bucatarie, sau cand se realizeaza debransarea se poate scurta? Se pune sigiliu si se inchide sau cum?

Ramane la latitudinea dvs sa conveniti cu mesterul autorizat unde intelegeti sa sectionati coloana
Conditionat de interesul dvs aveti posibilitatea sa solicitati scurtarea tevii cat mai aproape de pardoseala-fara sa fie necesar sa mai ramaneti cu un metru de teava iesind din pardoseala
Functie de cum este realizata instalatia,daca exista montate vane de inchidere gaz tronson ,
exista posibilitatea ca dupa dezafectarea tronsonului de teava ,capatul ramas sa se sudeze,sau sa se practice filet peste care sa se aplice capac orb

Alte discuții în legătură

Intrerupere furnizare gaze bucatarie maita maita Daca doresc debransarea de la teava de gaze care alimenteaza bucataria apartamentului, trebuie sa obtin acceptul asociatiei de locatari? (vezi toată discuția)
Scutire de la plata gazelor AlinaMona AlinaMona Buna ziua, De cand m-am mutat in apartament si pana in prezent nu am consumat deloc gaze, la bucatarie. Nu detin contor separat. Costul vine pe persoana si ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)