Buna ziua,
De cand m-am mutat in apartament si pana in prezent nu am consumat deloc gaze, la bucatarie. Nu detin contor separat. Costul vine pe persoana si este afisat pe lista de intretinere, numai ca acest cost (acum in lunile de iarna) a fost din ce in ce mai mare. Nu detin niciun aparat casnic care sa consume asa ceva. Intrebarile mele sunt: pot face cerere de scutirea acetei plati la intretinere? Trebuie motivata? Cam cum ar trebui sa arate?
Va multumesc!
In mod normal ar trebui trebui sa va adresati celor de la firma de gaz care, daca locuiti in Bucuresti are sediul pe langa parcul Carol. Avand in vedere faptul ca nu aveti aparte care sa foloseasca gaz ar trebui sa faceti o cerere de debransare, iar in urma cererii daca se aproba sa vina si sa va sigileze tevile din casa. ( model - debransare Radet).
Factura de gaze(in situatia in care nu sunt contoare individuale)se plateste pe nr.de persoane prezente.In cazul in care ati locuit in apartament, in luna respectiva,trebuie ,conform legii,sa participati la plata facturii,indiferent daca ati consumat gaze sau nu.In situatia in care nu mai doriti sa beneficiati de gaze,puteti merge la GDF SUEZ sa cereti deconectarea de la gaze,iar in aceasta situatie administratorul va va scuti de la plata gazelor.
@AlinaMonar
Daca nu vreti sa va deconectati, atunci veti plati la fel cu ceilalti proprietari care consuma in mod real gaz. Nu exista prevedere legala care sa va scuteasca de plata gazelor pe declaratie sau alte criterii.
Deconectare nu inseamna altceva decat blindarea tevii, un cost oarecare pentru aceasta operatiune si cu aceasta dovada veti fi scutita de plata gazelor.
Daca veti dori vreodata conectarea se va face in mod invers si veti beneficia de gaze.
Mai aveti o posibilitate mult mai costisitoare si neeconomica, dupa parerea mea, aceea de a va monta contor pe teava de gaz din apartament, dar aceasta metoda ar trebui si aprobata de comitetul executiv al asociatiei pentru a fi luata in calcul sa fiti scutita de plata gazelor.