avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Probleme vector fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Probleme vector fiscal

Am preluat o societate infiintata in martie 2012 (micro neplatitoare de tva) care la infiintare a completat la ONRC declaratia cu venituri estimate pana in 100.000 euro si nr. mediu 3 salariati,optand pentru depunerea declaratie 112 trimestrial.Prima angajare a facut-o in mai 2012.Zilele astea am fost la finante sa reglez vectorul fiscal si am depus 010 de scoatere a salariatilor de la data infiintarii si introducerea lor cu luna mai .Problema este ca acum mi se spune ca nu mai pot pastra depunerea trimestriala a declaratiei 112 si incepand cu luna mai 2012 trebuiau depuse declaratiile si implicit achitate lunar debitele generate. Bineinteles ca acum urmeaza penalitati uriase pentru ca toate au fost depuse si platite trimestrial.Intrebarea este de ce nu pot ramane la trimestru ?Raspunsul doamnei de la Finante a fost de genul : nr mediu de salariati si cifra de afaceri se calculeaza la anul anterior iar dv nu aveti un an anterior, iar optiunea se face pana la 31 ianuarie si nu a-ti facut-o.Nu inteleg logica acestor afirmatii atata vreme cat la ONRC am facut optiunea pentru trimestru si scria venit estimat pentru anul infiintarii si nr mediu salariati estimat pentru anul infiintarii.Aveam cumva un termen pentru prima angajare ca sa nu pierdem aceasta optiune?Va rog mult daca stie cineva sa ma lamureasca .Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Declaratie privind optiunea pentru depunerea lunara jonny_6 jonny_6 Daca in 2012 am depus [b]lunar[/b] declaratia 112 (si am achitat lunar contributiile la stat) pentru o societate comerciala , iar la finele anului 2012 ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratia 112 gabitza1980 gabitza1980 Buna dimineata.Avem o societate platitoare de impozit micro cu 6 salariati toti angajati in 2011.C.A pe 2010 =0.Am depus declaratia 112 lunar inclusiv luna ... (vezi toată discuția)