avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pot sa recuperez banii de la o firma aflata in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pot sa recuperez banii de la o firma aflata in insolventa?

am facut contract cu o firma care a cazat lucratorii pt o perioada la pensiunea mea, banii urmand sa-i plateasca la sfarsitul perioadei cazarii. Problema e ca inca nu am primit niciun ban de la ei, afland acum ca firma se afla in insolventa. Cum as putea sa-mi recuperez banii? Am inteles ca trebuie sa ma inscriu la masa credala si ca dureaza o perioada,iar prioritar in recuperarea creantelor e statul, deci am vreo sansa ?
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 13:39, 12 Iunie 2015
Daca firma respectiva are destule bunuri pasive si active pentru a fi valorificate, astfel incat sumele de bani sa fie suficiente pentru a indestula toti creditorii, atunci aveti sanse.
In general sansele sunt destul de mici,dar puteti sa incercati,mai ales ca taxa de timbru pt inscrierea la masa credala este 200 lei.
Sunt 2 situatii posibile in cazul dvs. :
1. Daca firma a intrat in insolventa dupa ce ati prestat si facturat contravaloarea serviciilor prestate de dvs. - atunci da, se aplica cele spuse mai sus, cu inscrierea la masa credala si asteptarea de rigoare. De regula, sansele sunt mici sa mai recuperati ceva.
2.Daca firma era deja in insolventa in momentul in care ati decis sa colaborati, iar factura a fost emisa ulterior datei intrarii in insolventa, atunci aveti o creanta curenta, care sunt prioritar platite in perioada aceasta. Aceasta ar fi situatia cea mai buna, oarecum, pentru dvs., cu sanse mai mari de a recupera ceva, daca nu e in faliment deja.
Deci, care era situatia juridica a firmei cand ati emis factura ? Era, sau nu era in insolventa?Este in reorganizare, sau este deja in faliment ?
Pot afla de undeva daca firma respectiva are bunuri care pot fi valorificate?
Luati legatura cu cabinetul de insolventa atribuit firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)
Comercial george141414 george141414 -societate in faliment -debit produs dupa intrarea in insolventa; este incheiat un contract de prestari servici -factura emisa si acceptata la plata -a ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)