am facut contract cu o firma care a cazat lucratorii pt o perioada la pensiunea mea, banii urmand sa-i plateasca la sfarsitul perioadei cazarii. Problema e ca inca nu am primit niciun ban de la ei, afland acum ca firma se afla in insolventa. Cum as putea sa-mi recuperez banii? Am inteles ca trebuie sa ma inscriu la masa credala si ca dureaza o perioada,iar prioritar in recuperarea creantelor e statul, deci am vreo sansa ?
Daca firma respectiva are destule bunuri pasive si active pentru a fi valorificate, astfel incat sumele de bani sa fie suficiente pentru a indestula toti creditorii, atunci aveti sanse.
Sunt 2 situatii posibile in cazul dvs. :
1. Daca firma a intrat in insolventa dupa ce ati prestat si facturat contravaloarea serviciilor prestate de dvs. - atunci da, se aplica cele spuse mai sus, cu inscrierea la masa credala si asteptarea de rigoare. De regula, sansele sunt mici sa mai recuperati ceva.
2.Daca firma era deja in insolventa in momentul in care ati decis sa colaborati, iar factura a fost emisa ulterior datei intrarii in insolventa, atunci aveti o creanta curenta, care sunt prioritar platite in perioada aceasta. Aceasta ar fi situatia cea mai buna, oarecum, pentru dvs., cu sanse mai mari de a recupera ceva, daca nu e in faliment deja.
Deci, care era situatia juridica a firmei cand ati emis factura ? Era, sau nu era in insolventa?Este in reorganizare, sau este deja in faliment ?
Comercial
george141414
-societate in faliment
-debit produs dupa intrarea in insolventa; este incheiat un contract de prestari servici
-factura emisa si acceptata la plata
-a ... (vezi toată discuția)