avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rambursare anticipata si inchiderea creditului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rambursare anticipata si inchiderea creditului

Buna ziua,
am o problema cu BCR. Aveam un credit la ei din 2005 pentru care am facut o refinantare in ianuarie 2007 de la Pireus. Am facut toate hartiile cerute, li s-au virat banii , INSA, din nu stiu ce motive, BCR nu a inchis creditul , a pus banii virati intr-un cont curent de unde isi trag lunar rata cu dobanda aferenta. Am aflat de problema de abia acum, cand m-am adresat unei alte banci pt o descoperire de card. Ar fi asteptat bine-merci sa se termine banii din cont (inca vreo 2 ani) dupa care m-ar fi notificat ca restantier.
Ce e de facut?
Am facut o soliocitare catre BCR sa imi explice. Astept un raspuns de la ei. in caz de solutionare nefavorabila sunt hotarat sa ii dau in judecata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:55, 3 Iulie 2009
Era normal sa va inchida contul , insa nu este prima data cand BCRul opereaza asa....In masura in care puteti demonstra ca ati depus tot imprumutul care sa acopere creditul existent , atunci puteti sa ii actionati in instanta.
Mult succes,
am ordinul de plata cu detalii: PENTRU RAMBURSARE ANTICIPATA INTEGRALA A CREDITULUI NR. cutare, plus extrasul de cont de la ei, plus scrisoarea de lichidare cu instructiunea expresa de rambursare anticipata.
Ceea ce au facut ei cred ca poate fi incadrat in politica generala a bancii, dar in acelasi timp si intr-o crasa neglijenta in serviciu, ei avand obligatia prin CGA ale bancii de a face ceea ce le cer.
Se poate merge si pe daune, deoarece date fiind cele mentionate eu nu mai pot sa apelez la credit pana la stingerea litigiului , pierzand in acest fel anumite oportunitati de a-mi cumpara o locuinta?
Da , puteti merge pe daune.Apelati la un specialist in doomeniu care sa va indrume.
Mult succes ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie nestinsa dupa refinantare elaradu elaradu Buna seara! Ma numesc Elena, am 45 de ani si sunt una din multele persoane care are o problema cu bancile.. In anul 2007 am facut un credit la [editat] pe care ... (vezi toată discuția)
Dosar de refinantare, dar nu am ridicat suma alexandru andra alexandru andra Am un coleg care se confrunta cu aceasta problema: Am depus documente pentru a sti daca ma incadrez pentru o refinantare la o banca unde as mai avea de ... (vezi toată discuția)
Am facut un credit de refinantare de 90.000 ron, dar nu am inchis ... Danakira Danakira Am facut un credit de refinantare de 90000 ron, dar nu am inchis celalalt credit, au existat niste urgente, ce mi se poate intampla, pot raspunde penal? (vezi toată discuția)