avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Legea plati cash persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Legea plati cash persoane fizice

Buna ziua , suntem 2 proprietari , eu detin 37.5 cota parte , iar celalalt copropietar 62.5 cota parte dintr-o garsoniera. Am facut un precontract de vanzare (promisiune bilatarela de vanzare incheiat la suma de 22.500 de euro) si am luat acum 1 luna 2500 de euro avans , acum am mai facut un act aditional si am mai luat 1000 de euro tot ca avans pt a rezolva niste probleme , urmand ca saptamana viitoare sa incheiem contractul final de pe urma caruia mai avem de luat , impreuna , in total 19.000 de euro. Intrebarea este cat din aceasta suma putem incasa cash si cat e obligatoriu sa fie trecuta prin banca (cont). Am citit ca noua lege limiteaza tranzactiile cash la 50.000 de mi de lei pe zi (11.300 de euro). Asta insemna ca aceasta suma (11.300 de euro) o putem incasa impreuna amandoi proprietari cash in ziua in care autentificam actul final de vanzare-cumparare?? iar diferenta pana la 19.000 cat mai avem de primit (adica 7.700 de euro trebuie sa o primim in contu bancar)! Vad ca aceasta lege se refera la tranzactiile efectuate intr-o zi intre persoane fizice , deci ar trebui sa discutam doar de suma pe care o mai avem de incasat , nu si despre cea care am incasat-o drept avans. Vreau o lamurire , ce suma din acesti 19.000 de euro mai putem incasa cash in ziua autentificarii actului de vanzare-cumparare? N-am nici un interes sa imi intre mai multi bani in cont sa imi ia banca comision mai mare , mai ales ca trebuie sa si astept vreo 2 zile sa fac programare sa ii pot retrage de la ghiseu pentru a plati un comision cat de cat ok (adica vreo 20 de euro am inteles ca ar fi la o suma de 12.000 de euro). Retragerea in aceeasi zi a intregi sume ar genera un comision de 500-600 de lei din ce am inteles de la banca. Aceasta legea idioata cred ca a fost facuta de vre 1 parlament actionar la banci. Eu nu am avut treaba cu bancile si nu as vrea sa am prea des. Mentionez ca primu avans , de 2500 de euro l-am incasat pe 7 mai cand aceasta lege nu intrase in vigoare. Deci aceasta lege ar trebui sa aiba efect doar pentru restul sumei pe care o mai avem de incasat dupa intrarea ei in vigoare (adica 20.000 de mi de euro). Asta ar insemna ca din aceasta suma putem sa mai incasam cash echivalentul a 50.000 de lei in euro in ziua tranzactiei finale??
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
Adrian_Banica, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:00, 12 Iunie 2015
Extras din lege:
Operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar între persoanele fizice ..., efectuate ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra unor bunuri sau drepturi ... se pot efectua în limita unui plafon zilnic de 50.000 lei/tranzacţie. Sunt interzise încasările şi plăţile fragmentate în numerar pentru tranzacţiile mai mari de 50.000 lei, precum şi fragmentarea unei tranzacţii mai mari de 50.000 lei.

Pare destul de clar, in situatia dvs. urmeaza sa primiti restul de pret prin banca. Asta-i tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil persoana fizica lilicu lilicu Doi investitori imobiliari , persoane fizice inregistrate in scop de TVA vand dupa 09.05 2015 un apartament de 30000euro unei persoane fizice. Se vor emite ... (vezi toată discuția)
Plata achizitie imobil man4ice man4ice Buna ziua . La achizitia unui imobil...stiind ca nu se poate achita PF catre PF mai mult de 50.000 lei CASH... Se poate plati cash 50.000 lei la ... (vezi toată discuția)