avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie suspendare permis

Am primit un Proces Verbal de contraventie cu suspendarea permisului pentru 30 de zile si amenda de 390 lei, platibila 195 lei in 48 ore. Intrucat consider masura abuziva, intentionez sa depun plangere in instanta. Din informatiile de pe forum reiese ca depunerea plangerii suspenda atat masura retinerii permisului, cat si plata amenzii. Intrebarea pentru care as avea nevoie de lamurire este urmatoarea: daca nu castig procesul voi fi obligat sa achit amenda integrala de 390 lei, sau voi mai avea dreptul sa achit jumatatea amenzii? Cu alte cuvinte, este mai bine sa achit jumatate din amenda in termen de 48 de ore de la primirea procesului-verbal ca sa evit plata integrala in cazul pierderii procesului?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Blue-Sky , utilizator 18:02, 14 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 ore de la primirea comunicarii hotararii judecatoresti verax4me verax4me Am avut o amenda ( pt. viteza si lumini neaprinse) in valoare de 406 ron, deci 203 Ron in 48 ore. Am decis sa fac o contestatie la judecatorie , contestatie ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal klaudiu85 klaudiu85 As avea nevoie de putin ajutor: -am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca am depasit linia simpla continua si am depasit limita de viteza legala in ... (vezi toată discuția)