avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit calcul impozit profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

calcul impozit profit

Buna ziua ,
Desi se vorbeste mereu despre acest impozit forfetar am si eu rugamintea sa-mi spuna cineva daca e corect cum am calculat impozitul pe trim II.
La sfarsitul trimestrul II am total impozit 2040,16 lei, din care 874,82 lei a fost pt. tr.I , deci diferenta de 1165,34 lei reiese in tr. II.
Dupa calculul imp.forfetar imi iese de plata in tr.II 1833,33 lei ( 11000/12*2).
Deci eu in tr. II trebuie sa platesc 1833,33 lei asa cum iese din forfetar.
Asa este?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: omer , utilizator 13:14, 7 Iulie 2009
Pentru a calcula impozitul forfetar sunt 2 etape:
calculul propriu-zis al impozitului pe profit(asa cum se calcula el )
si calculul impozitului forfetar aferent celor 2 luni(mai si iunie)
Se face comparatie si cel mai mare se declara si plateste....
Da, asta am inteles.De fapt intrebarea este am vreo treaba cu impozitul calculat pe trim I? Comparatia nu se face cu impozitul pe tot semestrul, ci doar ce imi iese in trim II. Da?
Calculele tale sunt corecte!
Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: in declaratia 100 am calculat impozit de plata pentru trim. II 1655 ron, iar mie mi-a dat la calcularea impozitului minim forfetar pentru trim. II 717 ron/ pentru mai si iunie.Ce facem calculam impozitul minim doar pentru mai si iunie sau si pentru aprilie? Din norme am inteles ca doar pentru mai si iunie. In registrul de evidenta fiscal inregistram si impozitul minim forfetar sau numai pe cel declarat si platit? Multumesc!:(
omer a scris:

Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: in declaratia 100 am calculat impozit de plata pentru trim. II 1655 ron, iar mie mi-a dat la calcularea impozitului minim forfetar pentru trim. II 717 ron/ pentru mai si iunie.Ce facem calculam impozitul minim doar pentru mai si iunie sau si pentru aprilie? Din norme am inteles ca doar pentru mai si iunie. In registrul de evidenta fiscal inregistram si impozitul minim forfetar sau numai pe cel declarat si platit? Multumesc!:(
[/quot
Impozitul minim se calculeaza doar pentru mai si iunie.
In urma discutiilor telefonice avute cu cei de la o Administratie , mi s-a precizat ca nu sunt modificri in ceea ce priveste registrul de evidenta fiscala si ca se inregistreaza ceea ce declaram si platim

Mult succes ,

Alte discuții în legătură

Imp.profit tr.iv-decl.101 gabiclenciu gabiclenciu v-as retine atentia cu urmatorul caz: -tr.I =imp.prof. 764 -tr.II =imp.prof. 972 -tr.III =minim 1075 total imp.profit an 2009= 2113 total forfetar an ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar ptr.pierdere pe 2008 barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd As dori sa stiu ,cit trebuia platit la impozitul pe profit pe tr.II 2009,daca o intreprindere a fost in 2008 pe pierdere. Veniturile au fost in valoare de ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar trim.iii krika8712 krika8712 Buna ziua, Ma confrunt cu niste probleme pe care nu pot sa le dau de cap, dar cu ajutorul vostru o sa se rezolve. In [b]2008 am impozit pe profit de ... (vezi toată discuția)