Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca este legal ca Asociatia de proprietari sa ia o hotarare privind plata la intretinere pentru o persoana, aceasta "persoana" fiind 2 caini de talie mica. Inteleg ca se poate percepe o taxa fixa de 30-50 lei, dar mi se pare absurd sa platesc intretinere pentru o persoana, neavaqnd nici un fel de criteriu pentru a percepe aceasta taxa (pe scara unde locuiesc exista la un apartament 2 caini si 10 pisici, iar administratia i-a pus sa plateasca tot pentru o persoana. Multumesc
Asociatia poate lua o hotarare in sensul introducerii la plata intretinerii a animalelor de companie.
Echivalarea unui animal cu o persoana este exagerata.
Singurele cheltuiale pentru care s-ar justifica plata unei sume suplimentare pentru un animal este cea pentru curatenie si utilizarea liftului.
Pentru pierderile de apa sau alte cheltuieli repartizate pe nr de persoane (gaz, e.e.) nu cred ca se justifica.
Acum si cu 10 pisici in casa proprietarul exagereaza, deja este crescatorie!
Este subiect delicat,diferit comentat inclusiv in topicurile similare
Concret ,legiutorul a prevazut obligatia introducerii la calculul cotelor lunare de persoane care locuiesc in imobil
Aici intervine diferenta de opinie
In anumite asociatii de proprietari s-a dispus ca proprietarii care detin animale de companie=
caini , sa fie obligati sa achite o suma modica 5-10 lei /luna
In alte asociatii de proprietari s-a dispus /se impune la calcul 1 persoana in plus
Instanta de judecata insa a dispus hotarari judecatoresti favorabile proprietarilor detinatori de animale de companie=caini,care au atacat in instanta hotararile adunarilor generale care dispuneau impunerea la calculul cotelor lunare de intretinere a 1 in plus echivalent 1 caine