avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat - administrator SA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat - administrator SA

Buna ziua,

O persoana care este avocat poate fi si administrator intr-un SA?
Cel mai recent răspuns: mihai.bratescu , utilizator 12:39, 16 Iunie 2015
Conform statutului profesiei de avocat:

"Art. 29. - (1) Sunt incompatibile cu exercitarea profesiei de avocat, dacă legi speciale nu prevăd altfel:
a) faptele personale de comerţ exercitate cu sau fără autorizaţie;
b) calitatea de asociat într-o societate comercială în nume colectiv, de comanditar într-o societate comercială în comandită simplă sau în comandită pe acţiuni;
c) calitatea de administrator într-o societate comercială în comandită pe acţiuni;
d) calitatea de administrator unic sau, în cazul unei pluralităţi de administratori, aceea de administrator cu puteri depline de reprezentare şi administrare, de preşedinte al consiliului de administraţie ori de membru în comitetul de direcţie al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată;
e) calitatea de preşedinte al consiliului de administraţie sau al consiliului de supraveghere ori de membru în comitetul de direcţie sau în directoratul unei societăţi comerciale pe acţiuni. :

Raspuns la intrebare: poate fi administrator in SA dar nu administrator unic si nici presedinte al Consiliului, Comitetului sau Directoratului, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilități Eliana Anghel Eliana Anghel Profesia de avocat este incompatibilă cu poziția de agent de asigurări/intermediar în asigurări? Subliniez că agentul în asigurări primește ... (vezi toată discuția)
Avocat administrator V-as ruga daca se poate sa va exprimati opinia fata de urmatoarele dispozitii ale noului statut al U.B.A.R., referitoare la dreptul avocatului de a fi ... (vezi toată discuția)
Asociat unic irina2011 irina2011 Buna ziua,ma poate lamuri cineva cu privire la o problema? Conform legii de exercitare a profesiei de avocat stiu ca pot fi actionar sau asociat la o societate ... (vezi toată discuția)