avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... tulburare liniste
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

tulburare liniste

Buna seara, apelez la dvs deoarece si la aceasta ora (20.50) un vecin isi repara masina pe strada cu mult zgomot. Locuim intr-o zona cu case apropiate si l am atentionat ca e prea mult fiind a treia zi. Mi a raspuns ca poate face galagie pana la ora 22.00 si sa-i arat o hartie care contrazice acest lucru. Mentionez ca lucrarea pe care o executa la masina (tinichigerie) si revopsire cred ca se face doar intr-un loc specializat nu in strada langa un magazin alimentar.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
khl_lorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: khl_lorica , utilizator 13:22, 4 Iulie 2015
Legea 61/1991
Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
............................................................................................................
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

Alin 25. nu precizeaza niciun interval orar.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
Komkao Consulting, Consultant protectia mediului
Este problema delicata deoarece,nu este adevarat aspectul ca poate face galagie pana la ora 22.00 si sa-i arat o hartie care contrazice acest lucru.
Concret este vorba dsspre zgomotul produs care se masoara in decibeli
Normele in vigoare prevad concret limitele de zgomot=decibelii admisi
Problema consta in acea ca nu toate autoritatile statului detin baza tehnica de masurat pragul fonic
Singura autoritate care detine tehnica speciala de masurat decibeli este autoritatea de sanatate publica,care poate verifica valoarea zgomotului si daca aceasta depaseste valoarea admisa,poate dispune sanctiuni pecuniare substantiale-chiar daca zgomotul este produs in intervalul orar 8-13,14-22
Pe de altă parte, omul își repară mașina (câteva zile) nu a înființat un atelier auto de tinichigerie și vopsit auto., deci nu este o treabă permanentă.
Da, are doua taxiuri, ce sa spun si acum inca vopseste....cu zgomot.bzzzzzzzz! bzzzzzzzzzz! bzzzzzzzzzz! Asta e Romania noastra, nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2015
khl_lorica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program liniste bloc blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Am achizionat recent un apartament intr-un bloc si am si inceput lucrarile de renovare. Mai concret schimbam instalatia electrica, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Program liniște bloc Georgiana45 Georgiana45 Bună ziua, Am și eu o întrebare legată de programul de liniște la bloc. Pe avizier este afisat programul de liniște cel legat din 1991 cu modificarile ... (vezi toată discuția)
Informare la zi Dana Deea Dana Deea Buna ziua...imi puteti spune va rog care este ultima lege in vigoare pentru ca in anumite articole gasesc intervalul 7.00- 22.00 sau 8.00 - 23.00. Se respecta ... (vezi toată discuția)