avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare garaj pe teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare garaj pe teren concesionat

Va salut,

As avea o intrebare: doresc sa cumpar un garaj pe care in acest moment il inchiriez.Am inceput sa inchiriez garajul de la o doamna de la parter eu stau la et. 2,ne stim de 40 de ani.Sotul doamnei murise,garajul era pe numele sotului.Ei au un baiat si o fata deja maturi. Decianul trecut murise si doamna de la parter,garajul urmind sa se vinda,eu doresc sa cumpar garajul,ne-am si inteles la pret doar ca:
-terenul de sub garaj este a Statului,este concesionat pe numele sotului doamnei,copii acestora spun ca succesiunea asupra garajului odata ce nu exista teren intabulat pe nume nu se poate face(?) .
Ei spun ca mi-ar ceda dreptul lor asupra garajului prin semnatura la notar...concesiunea o pot eu prelua in continuare.
Ce parere aveti,se poate face asa o vinzare cumparare prin cedare de drept si daca este ok? ,mai tirziu eu daca cumpar terenul de sub garaj pot sa intabulez garajul cu teren pe numele meu ?
Va multumesc ptr. raspuns !
Cel mai recent răspuns: mirage08 , utilizator 10:45, 24 Iunie 2015
Daca exista act de proprietate pe constructie adica pe garaj pe numele decedatului trebuie facuta succesiunea pe garaj, nu conteaza ca terenul este concesionta de Primarie, notarul va face mentiune de acest lucru in Certificatul de mostenitor. Apoi se poate vinde constructia iar terenul va avea tot regimul de bun concesionat, veti schimba rolul fiscal..etc
Va multumesc pentru raspuns,spuneti-mi va rog ca varianta in care urmasul vrea sa-mi vinda garajul prin transferul dreptului asupra bunului adica asupra garajului ( fara sa fi facut succesiunea ) este posibila ?
Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2015
mirage08, utilizator
NU
MULTUMESC !!!!
Va rog sa ma-mi mai raspundeti:

Am aflat ca garajul in cauza a fost cumparat de catre tatal decedat in anii comunismului printr-un act de vinzare cumparare scris cu mina cu 2 martori. Acum mostenitorii de dreptvor sa faca succesiunea dupa garaj cu contract de concesiune existent pe numele decedatului asupra terenului. Terenul nu are CF. ;a cadastru pe numele decedatului dar am primit desenul de la primarie unde figureaza tot rindul de garaje. Cu acestea existind notarul spune ca nu poate face succesiunea. Se poate asa ceva ? Ce pot sa fac ? Cum pot sa realizam cumpararea garajului legal ?
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
mirage08, utilizator

Alte discuții în legătură

Achizitie garaj construit pe teren concesionat mirage08 mirage08 Buna ziua In zilele trecute am expus o problema la care am primit raspuns din partea unui notar. As vrea sa stiu ce parere are un avocat avind in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa pe teren concesionat de la primarie. doresc sa ... costel5 costel5 Cumparare casa pe teren concesionat de la primarie. Doresc sa cumpar o casa al carei teren pe care este construita este concesionat de la primarie. Problema ... (vezi toată discuția)