avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie garaj construit pe teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie garaj construit pe teren concesionat

Buna ziua

In zilele trecute am expus o problema la care am primit raspuns din partea unui notar.
As vrea sa stiu ce parere are un avocat avind in vedere ca in acest caz am fost directionat catre un avocat?
Rezumatul cazului ar fi:
Un garaj cumparat de o persoana pe vremea comunismului printr-un contract vinzare-cumparare scris cu mina cu doi martori si care este construit pe un teren al statului concesionat urmeaza sa fie mostenit de copii acestuia. Acest garaj doresc sa-l cumpar dupa ani in care il inchiriasem.Problema este ca notarul din oras spune ca nu poate sa faca succesiunea daca nu este intabulat pe nume( locatia nu are nr. CF la cadastru) si nici contract de vinzare cumparare nu vrea sa faca daca nu are succesiune facuta si cu teren intabulat.
Cum se poate rezolva cumpararea legal ,concesiunea o pot prelua eu apoi pot sa cumpar si terenul sa-l intabulez,etc. . De ce nu se poate cumpara o cladire cu terenul de dedesubt concesionat ?Cum ma poate ajuta un avocat ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirage08 , utilizator 14:47, 21 Iunie 2015
Respectivul moștenitor are contract de concesiune și pe ce termen?
Buna ziua,

Concesiunea terenului este pe 30 de ani,valabil inca vreo 15 ani,am fost la taxe si impozite unde fara nici o problema pot prelua concesiunea terenului.Concesiunea este pe numele decedatului nu a mostenitorului !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare garaj pe teren concesionat mirage08 mirage08 Va salut, As avea o intrebare: doresc sa cumpar un garaj pe care in acest moment il inchiriez.Am inceput sa inchiriez garajul de la o doamna de la parter eu ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)