avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Situatie cu un PFA in Germania
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Situatie cu un PFA in Germania

Salut!
Am un prieten care a lucrat in Gemania in urma cu 3 ani timp de cca 1 an de zile.
Cel care l-a chemat la munca, la ajutat si i-a deschis un fel de PFA. Pentru ca prietenul meu nu stia germana, cel care l-a chemat la munca a mers cu el pentru acte si la banca, unde prietenul meu l-a si imputernicit sa foloseasca cardul. Prietenul meu a plecat si lucreaza de doi ani in alta tara si a aflat acum ca este cautat in Germania pentru ca pe PFA ul lui s-a facturat f mult (cca 1 milion de euro) si nu s-au platit taxe. Cel ce l-a dus in Germania l-a lucrat si a continuat sa factureze pe PFA-ul prietenului meu. Acum am cateva intrebari pentru ca vreau sa imi ajut prietenul, mai ales ca el nu este in Romania:
1. Ce ar trebui el sa faca fata de autoritatile din Germania?
2. Romanul care l-a dus acolo, poate fi dat in judecata in Romania pentru faptele comise in Germania?
3. Cum se poate iesi din aceasta situatie cat mai usor?

Alte discuții în legătură

Gewerbe-anmeldung (pfa) in germania ContSters285379 ContSters285379 buna dimineata, am o intrebare in legatura cu un gewerbe-anmeldung (pfa) infiintat acum cateva luni in Germania. Am vorbit cu un prieten care munceste acolo ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare fara inscrierea in roi? QED QED Buna ziua, Am un PFA neplatitor de TVA si as vrea sa cumpar niste produce din Germania. Nu am inregistrat inca PFA-ul in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)
Pot lucra in germania cu pfa romanesc? mifotea mifotea Salut, tocmai mi-am facut un PFA, vreau sa merg in Germania pentru a colabora cu un unchi in domeniul spectacolelor. Mai exact montari de scene de concert si ... (vezi toată discuția)