avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Achizitii intracomunitare fara inscrierea in ROI?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Achizitii intracomunitare fara inscrierea in ROI?

Buna ziua,

Am un PFA neplatitor de TVA si as vrea sa cumpar niste produce din Germania. Nu am inregistrat inca PFA-ul in Registrul Operatorilor intracomunitari deoarece trebuie sa il trec ca platitor de TVA inainte. Intrebarea mea este daca pot face aceste achizitii FARA sa fiu in ROI, dar platind TVA-ul din tara respectiva (19% in Germania). Va adresez aceasta intrebare deoarece am primit 2 raspunsuri diferite de la 2 contabili si nu mai stiu ce sa cred.

Eu am facut deja aceste achizitii, nestiind ca trebuie sa fiu in ROI iar cand firma din Gemania a realizat acest lucru, mi-a facut factura de TVA pentru facturile din urma, pe care am achitat-o. Ma mai pot astepta la o amenda in Romania? Am inteles ca e de 5000 lei...
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 13:22, 3 Septembrie 2012
Daca intrun an de zile nu faceti achizitii intracom peste 10000eur, si platiti tva facturat de furnizor, nu sunteti in culpa.Daca depasiti acest plafon, trebuie sa va inregistrati prin acel decont special de tva.
cod fiscal art 126
4) Prin derogare de la prevederile alin. (3) lit. a), nu sunt considerate operaþiuni impozabile în România achiziþiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc urmãtoarele condiþii:
a) sunt efectuate de o persoanã impozabilã care efectueazã numai livrãri de bunuri sau prestãri de servicii pentru care taxa nu este deductibilã sau de o persoanã juridicã neimpozabilã;
b) valoarea totalã a acestor achiziþii intracomunitare nu depãºeºte pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depãºit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro, al cãrui echivalent în lei este stabilit prin
norme.
Sper ca v-am lamurit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)
Optiune plata tva lunar sau trimestrial CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. La un PFA, pe linga veniturile obtinute in tara , obtin , la 3-4 luni cca 100 euro, din strainatate., reprezentind comision pt activitate in ... (vezi toată discuția)
Tva la facturile pentru reclama ContSters255863 ContSters255863 Am o firma neplatitoare de TVA si am plati lunare catre Google si Facebook pentru reclama. Reclama nu depaseste 1.000 RON/luna. Mai este necesar sa ma ... (vezi toată discuția)