avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la facturile pentru reclama
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la facturile pentru reclama

Am o firma neplatitoare de TVA si am plati lunare catre Google si Facebook pentru reclama. Reclama nu depaseste 1.000 RON/luna. Mai este necesar sa ma inregistrez in Registrul Inracomunitar? Contabilul mi-a transmis ca este obligatoriu, indiferent de suma tranzactionata.

Pe avocatnet am gasit urmatoarea fraza. Este valabila?
"Important! Persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care efectueaza achizitii intracomunitare ce nu depasesc plafonul de 10.000 euro la cursul din data aderarii nu au obligatia inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din CF si nici in Registrul Operatorilor Intracomunitari."
Cel mai recent răspuns: ContSters255863 , utilizator 15:47, 1 Februarie 2015
Trebuie sa va inregistrati in ROI.
Plafonul de mai sus se refera la bunuri, nu la servicii:

ART. 126 Operaţiuni impozabile

(4) Prin derogare de la prevederile alin. (3) lit. a), nu sunt considerate operaţiuni impozabile în România achiziţiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc următoarele condiţii:

a) sunt efectuate de o persoană impozabilă care efectuează numai livrări de bunuri sau prestări de servicii pentru care taxa nu este deductibilă sau de o persoană juridică neimpozabilă;

b) valoarea totală a acestor achiziţii intracomunitare nu depăşeşte pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depăşit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro, al cărui echivalent în lei este stabilit prin norme.
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Pe facturile de la reclama Google nu apare codul fiscal si numarul de la registrul comertului. Aceasta factura poate fi considerata un serviciu sau o taxa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie depusa d301? sevenx sevenx Buna ziua, Un SRL neplatitor de TVA face o achizitie intracomunitara (fara a fi inregistrat in ROI intrucat valoarea achizitiei este sub 10000E) in luna ... (vezi toată discuția)
Achizitii ue sub plafon 10000 euro Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Firma nou infiintata,doreste sa faca o achizitie intracomunitara de 3.000 euro. Ce obligatii de inregistrare/declarare/plata/ are? (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare - firma neplatitoare de tva Adinel84 Adinel84 Buna ziua, Am o firma neplatitoare de tva si vreau sa fac achizitii intraconunitare. Trebuie sa ma inregistrez in ROI, daca valoarea achizitiilor intr-un an ... (vezi toată discuția)