avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire accident usor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire accident usor

Va salut,ma confrunt cu o situatie mai mult decat proasta! Dimineata,la plecarea de pe locul de parcare,cand am virat dreapta,am acrosat usor ( impins) roata unei motociclete rezultand caderea acesteia peste o alta masina,avarile au fost superficiale,o zgarietura pe capota masinii de 5cm x 5cm,iar motocicletei i s-a desprins un plastic si s-a luat vopseaua de pe un plastic aprox 5cm + cateva zgarieturi superficale. S-a nimerit ca ambele auto sa fie ale aceluiasi propietar,nu a fost de acord cu constatare amiabila si am fost la Politie la accidente usoare,s-au constatat daunele si am primit si amenda in jur de 400ron + puncte penalizare. Propietarul zice maine sa mergem la compania de asigurare sa faca dosar de dauna ( nu cred ca il va accepta) + ca eu nu sunt propietarul in talon al masinii care o detin,am inteles ca trebuie o procura notariala pt dosar,care eu nu o pot optine,prin urmare nu cred ca i se va acorda dreptul la un dosar. El neacceptat amiabila,eu nu mai sunt de acord sa ii platesc absolut nimic. Sunt obligat sa merg cu el la asigurari? In cazul refuzului de catre asiguratori,ce va urma? ma poate obilga cumva sa ii platesc reparatiile? In caz de refuz total,ce mi se poate intampla,Politia si-a rezolvat treburile cu mine.
Cel mai recent răspuns: Ionut_Gabriel , utilizator 22:13, 22 Iunie 2015
Nu are importanta ca masina nu va apartine,societatea de asigurari va deschide dosar de dauna, asadar este obligata sa despabubeasca.
Legea prevede obilgatia ASIGURATULUI (sau a persoanei care a produs daune) de a instiinta societatea de asigurari cu privire la producerea unui eveniment.
Asa ca ar fi bine sa va prezentati la ASIGURATORUL dumneavoastra RCA si sa cooperati cu acesta.
In plus pentru informarea dumneavostra in evenimentul descris de catre dumneavostra nu se poate intocmi constatare amiabila de accident, fiind implicate 3 vehicule.
Asa ca prezentarea si declararea evenimentului la Politie era obligatorie.
In consecinta, va recomand sa nu fiti "Gica Contra" si sa va indepliniti si obligatiile ce decurd din asigurarea RCA - prezentati-va asa cum vi se solicita la asigurari, astfel incat pagubitul sa poata fi despagubit. Nu este problema dumneavostra daca va fi sau despagubit de asigurator.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2015
JustSeche, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri,intr-un final am cazut de acord sa ii dau copie dupa toate actele necesare si el se va ocupa de restul cu societatea de asigurari.Nu a mai fost nevoie de mine la societatea respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)
M-a lovit o persoana care avea carnetul suspendat Kl4rys Kl4rys Buna ziua! Circulam pe un drum judetean, un tip a iesit de pe o ulita din stanga mea. Ne-am lovit, nu au fost vatamari corporale, ne-am inteles sa facem ... (vezi toată discuția)
Accident rutier laurentiu123 laurentiu123 Buna ziua, in urma cu o luna am avut ghinionul sa am un accident rutier: intr-un sens giratoriu nu mi s-a acordat prioritate. La insistentele partii vinovate ... (vezi toată discuția)