Salut. Am o intrebare si sper ca acest site ma va putea ajuta. De cateva luni am conturile blocate datorita datoriilor la banci. Toti banii care intra pe vreun cont de al meu sunt opriti de banca. Din acest motiv nu ma pot angaja deoarece nu stiu cum sa primesc salariul. Cum as putea proceda? Cum sa primesc salariul fara sa fie oprit de banca? Nu le pot cere angajatorilor sa imi dea banii in mana deoarece nimeni nu face asa.
In primul rand ca nu toti angajatorii platesc prin banca.
In al doilea rand, chiar daca angajatorii platesc prin banca, mergeti la executor, inaintati o hartie in care spuneti ca banii reprezinta venituri salariale si ii spuneti sa va opreasca doar 1/3 din venituri (sau 1/2 daca aveti mai multe datorii). Si ati rezolvat problema.
Precizati daca banca unde aveti contul poprit este aceeasi cu banca unde aveti datoriile!
Angajatii nu pot fi obligati sa primeasca banii pe card.
Codul muncii prevede doar ca angajatul trebuie sa fie remunerat pentru munca depusa dar nu precizeaza si cum trebuie platit salariul.
Solicitati sa primiti salariul prin casierie.
Se poate pune proprire doar 1/3 din salariu.
Daca la banca faceti dovada ca acei bani provin din salariu, pe baza unei cereri facute (intr-adevar, trebuie facuta luna de luna imediat dupa ce intra salariul), banca va va elibera 2/3 din salariu (respectiv 1/2 din salariu daca aveti mai multe popriri). Fara alte proceduri.
Daca se opteaza pentru primirea banilor cash - la acord cu angajatorul - in cazul in care executorul afla unde lucrati poate sa trimita la angajator poprirea, obligandu-l pe acesta din urma sa va popreasca salariul, si sa vireze 1/3 sau 1/2 din el, dupa caz, catre executor.